У Кіровограді дитячими руками відтворювався тваринний світ

Травень 05, 2016 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

Кіровоградський обласний художній музей, продовжуючи співпрацю з учбовими закладами Кіровоградщини, пропонує пересувні виставки, майстер-класи, інтерактивні програми на різну тематику.

5 травня 2016 року наукові співробітники Кіровоградського обласного художнього музею проводили майстер-клас по виготовленню виробів з солоного тіста для учнів 2-х класів Комунального закладу "Навчально-виховне об'єднання Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів №16 - дитячий юнацький центр "Лідер".

Маленькі учасники майстер-класів вперше виготовляли з солоного тіста тваринок. Тематика цього заходу створила гарний настрій та подарували безліч позитивних емоцій. Даний вид діяльності відмінний засіб для самовираження, розвиває художній смак, моторику рук, фантазію і охайність.

Майстер-клас пройшов в творчій атмосфері, із захопленням та цікавістю учні навчалися ліпити з тіста.
З історії відомо що ліплення з солоного тіста було поширене в Україні ще з давніх часів. З нього матусі виготовляли іграшки для своїх маленьких діток. Солоне тісто – безпечний екологічно чистий матеріал. Завдяки еластичності з тіста можна виготовити неймовірні та красиві композиції. До того ж вироби з солоного тіста є досить довговічними. Фігурки з такого матеріалу, як раніше так і зараз можуть бути символічними подарунками на весілля, до народження дитини, і використовуватися як обереги.

Ми чекаємо на наступному майстер-класі всіх хто бажає виготовити твір своїми руками, познайомитись з історією виникнення даного виду майстер-класу та отримати насолоду від творчості.

Костенко Тетяна - науковий співробітник відділу музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool