У Кіровограді активізували роз’яснювальну роботу щодо недопущення пожеж у житловому секторі

Жовтень 20, 2015 | Новини | Переглядів: 930 | Коментарі: 0

З початком опалювального сезону збільшується ймовірність виникнення пожеж у житловому секторі. Основною причиною вогневих випадків у помешканнях жителів області є необережне поводження з вогнем.

Крім того, пожежі виникають через порушення правил експлуатації електропобутових приладів, газового обладнання, пічного опалення, несправності електромережі, паління у ліжку, дитячі пустощі з вогнем. У зв’язку з цим рятувальники Управління ДСНС в області активізували роз’яснювальну роботу щодо попередження надзвичайних подій у житловому секторі. Зокрема у населених пунктах області проводяться рейди, під час яких громадянам, особливо - непрацюючим, пенсіонерам, інвалідам, самотнім літнім людям, нагадують, як не допустити біди у власному домі. Також у місцях з масовим перебуванням людей - автостанціях, крамницях, банківських і поштових відділеннях, холах лікарень - розповсюджуються застерігаючі листівки. Попереджувальна робота ведеться і під час акцій для дітей і молоді у навчальних заклдах області, виступів працівників Служби порятунку у трудових колективах, екскурсій до музею Управління та пожежно-рятувальних підрозділів.

З метою посилення профілактичної роботи щодо недопущення пожеж та загибелі людей на них 20 жовтня фахівці пожежно-рятувальної служби області й навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності провели навчальні семінари для голів квартальних комітетів Кіровограда і працівників Управління соціального захисту населення виконкому Ленінської районної ради з тим, щоб вони у свою чергу під час спілкування з жителями обласного центру роз’яснювали правила пожежної безпеки, наголошували на необхідності суворого їх дотримання, порядок дій під час виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події. Учасників семінарів поінформували про основні причини та статистику виникнення пожеж у житловому секторі, ознайомили з правилами пожежної безпеки, засобами індивідуального захисту та надали можливість навчитись користуватись ними, роздали пам’ятки застерігаючого змісту. Невдовзі відбудеться ще один семінар з соціальними працівками у Кіровограді. Подібні семінари відбудуться також і в інших населених пунктах області.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool