У 2013 році імпортозаміщення будівельних матеріалів сягнуло

Січень 28, 2014 | Новини | Переглядів: 744 | Коментарі: 0

Уряд приділяє особливу увагу розвитку будівельної галузі та реалізації програм імпортозаміщення у виробництві будівельних матеріалів.

Завдяки збільшенню обсягів будівництва, створенню нових та реконструкції існуючих виробництв у 2013 році в Україні обсяг використання вітчизняних будматеріалів виріс на 10% і сягнув 80%. Оцінюючи середньостроковий тренд розвитку, в 2014 році очікується, що відсоток використання у будівництві вітчизняних матеріалів сягне 85%.
За результатами 2013 року позитивну динаміку показали 39% сегментів ринку будівельних матеріалів. Серед лідерів зі зростання слід відзначити ринок блочного каменю, ринок віконно-дверних конструкцій (металевих і металопластикових) і теплоізоляційні матеріали. Серед аутсайдерів ринку — дерев'яні віконно-дверні конструкції.
Основним фактором впливу на розвиток індустрії виробництва будівельних матеріалів, зазначають експерти, є обсяг виконаних підрядних будівельних робіт, який за результатами 2013 року становить 58,9 млрд. грн.
При цьому в 2013 р. на будівництво будинків витрачено 27,8 млрд. 834,9 млн. грн., інженерних споруд — 31 млрд. 044,9 млн. грн. При тому, що найбільші обсяги будівництва в 2013 р. були виконані в Києві (понад 12 млрд. грн.) та Донецької області (7,7 млрд. грн.).
Експерти зазначають, що нове будівництво, реконструкція і технічне переозброєння становили 81,4% від загального обсягу виконаних будівельних робіт, капітальний і поточний ремонти — 11,2% і 7,4% відповідно.
Як зазначають урядові аналітики, завдяки системним реформам Уряду в галузі за сім років в інфраструктуру нових високотехнологічних виробництв будівельних матеріалів інвестори вклали інвестиції у розмірі понад 3,3 млрд. грн. Це дозволило кардинально модернізувати галузь, оснастити її сучасними технологіями виробництва і енергозберігаючими технологіями. Це дало можливість вітчизняним будівельникам розпочати випуск конкурентоспроможних енергоефективних будівельних матеріалів, які відповідають як національним, так і європейським стандартам.
Про це свідчить і тренд стійкої динаміки зростання експорту над імпортом будівельних матеріалів: співвідношення між експортом та імпортом матеріалів у 2013 році подолало значимий показник у два рази.
Як зазначають урядові експерти, про стан будівельної галузі в 2013 році і її перспективи на майбутнє свідчить провідний світовий рейтинг Doing Business, у якому експерти Світового банку та Міжнародної фінансової корпорації визначають країни із найбільш сприятливими умовами ведення бізнесу. У щорічному рейтингу зручності ведення бізнесу досліджуються реформи за 10 напрямами у 189 країнах. У рейтингу за сприятливістю умов для підприємницької діяльності в 2013 році Україна піднялася на 28 позицій, посівши 112-е місце серед 189 учасників рейтингу. При цьому необхідно зазначити, що найбільше вплинула (близько 65% від загального показника) на підйом України в рейтингу будівельна галузь. Після спрощення процедури отримання дозволу на будівництво зростання у рейтингу становило 145 пунктів — Україна піднялася зі 186-го на 41-е місце.

Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool