Цього року на Кіровоградщині 114 дітей охопили сімейними формами виховання

Червень 04, 2018 | Новини | Переглядів: 766 | Коментарі: 0

На щопонеділковій апаратній нараді голови облдержадміністрації Сергія Кузьменка розглянули питання забезпечення прав та законних інтересів дітей в області.

Поінформувала учасників наради із зазначеного питання начальник служби у справах дітей ОДА Наталія Чернявська.

Як зауважила посадовець, протягом 2018 року до служб у справах дітей області надійшло 269 повідомлень про здійснення перевірок умов утримання та проживання дітей та стану виконання їх батьками обов’язків щодо виховання.

За результатами здійснених перевірок, уперше поставлено на облік служб 232 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах. Загалом на 1 червня цього року на обліку перебуває 2432 таких дитини.

З метою раннього виявлення неблагополуччя в родині і надання їй допомоги, щоб у майбутньому запобігти соціальному сирітству, в області щотижня проводяться профілактичні рейди. За словами Наталії Чернявської, цього року проведено 1072 таких рейди, під час яких виявлено 215 дітей, які потребували соціального захисту, 78 вилучили із родин, оскільки була загроза їх життю та здоров'ю.

Службою у справах дітей також проведено понад 2 тисячі перевірок умов проживання дітей у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків. За результатами перевірок батькам винесені відповідні попередження та притягнуто до адміністративної відповідальності. До того ж, 70 батьків позбавлено батьківських прав відносно 61 дитини, а 23 дитини відібрано у батьків без позбавлення батьківських прав на 1 рік. Сім’ї, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, перебувають під соціальним супроводом центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Посадовець також зауважила, що з метою запобігання соціальному сирітству, в області запроваджено нову соціальну послугу патронатної родини. Нині в області функціонує 2 таких родини, у яких протягом року перебували 7 дітей. На сьогодні в них виховується 4 дитини, а 3 було повернуто в біологічну сім’ю. Невдовзі в області буде створено ще 8 патронатних родин. Допомога на дітей та оплата послуг патронатного вихователя здійснюється за рахунок субвенції з держбюджету.

Начальник служби у справах дітей ОДА повідомила, що цього року в області статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, набули 124 особи. 114 дітей було охоплено сімейними формами виховання: 11 усиновлено, 67 передано під опіку і піклування, 5 повернуто у біологічні сім’ї. Також протягом 2018 року на Кіровоградщині створено 3 дитбудинки сімейного типу та 2 прийомні сім’ї, до яких влаштовано 31 дитину. Загалом в області сімейними формами виховання охоплено 2797 дітей зазначеної категорії (94%). 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool