"Центральний регіон-2015". Перезавантаження

Жовтень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 1338 | Коментарі: 0

Про стан виконання і перспективи районної програми "Центральний регіон-2015" під час співбесіди Сергія Ларіна проінформував голова Новомиргородської райдержадміністрації Олександр Ковтун

Новомиргородський район першим презентував свій сегмент програми "Центральний регіон-2015". Лишень тоді керівник району Олександр Ковтун більше знайомив членів колегії облдержадміністрації з планами і стратегією розвитку території.
Для початку голова Новомиргородської райдержадміністрації коротко охарактеризував поточний стан справ у районі.
За словами Олександра Ковтуна, район готовий до роботи в осінньо-зимовий період. Всі школи і ФАПи у повній мірі забезпечені вугіллям.
- Посилено працюємо у сільському господарстві, закінчуємо збирання пізніх культур, - інформує очільник Новомиргородського району.
Крім того, успішно працює цукровий завод. Гарний врожай буряка дасть змогу переробити заводу більше 230 тис. тонн. цукристих. Більше десяти мільйонів гривень у нинішньому році інвестор вклав у модернізацію цукрового заводу, що дасть змогу збільшити переробку цукросировини із 2 тис.тонн до 4 тисяч щозміни і отримати більше солодкого піску.
Що ж стосується безпосередньо стратегічних завдань програми "Центральний регіон-2015", за словами Олександра Ковтуна, у поточному році на території Новомиргородського району в рамках програми успішно діє 6 інноваційних та 10 інвестиційних проектів. Найпотужніший з них, звісно, ільменітовий комбінат, на будівництво якого "Велта" використає 474 млн. грн. І вже у листопаді підприємство розгортає свою діяльність на повну потужність.
Олександр Ковтун також відзначив, що в районі діє підприємство "Агрозахист", що спеціалізується на виробництві добрив. - Підприємство робить аналізи грунту і підбирає під нього відповідні хімічні компоненти, що дає позитивний сільськогосподарський ефект – район цьогоріч став другим за врожайністю ранніх зернових і встановив рекордний показник. Валове виробництво сягнуло 130 тисяч тонн. Не останню роль у цьому відіграла плідна співпраця влади з аграріями.
- Людина, яка працює на землі, має техніку, фінансові можливості, співпрацює з владою буде зацікавлена отримувати хороші врожаї. А з неефективними аграріями треба рано чи пізно прощатися, - підкреслив Сергій Ларін. – Підтримка влади забезпечена тим господарям, які дотримуються сівозміни і прагнуть нарощувати врожайність, вкладати чималі кошти у свій розвиток, при цьому не забуваючи про свою соціальну відповідальність, - наголосив голова облдержадміністрації.
Олександр Ковтун запевнив, що солідні інвестпроекти в сільському господарстві дадуть можливість вирішувати проблемні питання в соціальному секторі. За приклад назвав аграрія Тарасова, головного внутрішнього інвестора, який давно налагодив хороші партнерські стосунки з керівниками територій, де оробляє землі. Вже цього року в освіту і охорону здоров'я Новомиргородського району спрямовано 8,8 млн. грн.
За словами голови Новомиргородського району, зроблено чимало для створення освітніх округів. Із чотирьох запланованих округів, три вже готові працювати за сучасними стандартами надання освітніх послуг. Водночас, Олександр Ковтун попросив підтримки обласної влади у реалізації проекту Коробчинського освітнього округу, до якого включено 12 сіл без шкіл. Центральним має стати навчальний заклад у Коробчиному, будівництво якого розпочато декілька років тому і не завершено через відсутність фінансових ресурсів. Наразі, до будівлі школи підведено комунікації, виготовлена ПКД і проведено тендер на виконання будівельних робіт. Але виключення в останній момент об’єкту з постанови Кабміну, не дало змогу добудувати школу у 2011 році.
Розглядаючи варіанти вирішення цієї проблеми Сергій Ларін повідомив, що наступного року область з державного бюджету має отримати близько 66 мільйонів гривень і певну частину коштів можна буде залучити на добудову школи і створення Коробчинського освітнього округу. Крім цього, до співфінансування слід підключити сільський, районний, обласний бюджети та головного інвестора району – "Велту" – школа ж у Коробчиному. Формула будівництва від голови облдержадміністрації відома – партнерська: бюджети усіх рівнів, спонсори, громада. Тоді буде результат.
Коментуючи ситуацію на ринку праці, Олександр Ковтун повідомив, що головного капіталовкладника району - "Велту" вже обслуговують 145 працівників, і це не межа – в перспективі кадровий потенціал підприємства сягатиме 400 робочих місць. – У цьому питанні ми робимо "ставку" на потужні інвестпроекти – будівництво шкірзаводу, свинокомплексу, нового елеватора, підприємства з виробництва сушарок та інші, - підкреслив Олександр Ковтун.
Сергія Ларіна цікавить ситуація з рухом робочих місць. - Загалом, упродовж поточного року ліквідовано 300 робочих місць із 575 створених, - доповів голова райдержадміністрації. Голова облдержадміністрації ж наголосив, що велику увагу у цьому питанні необхідно приділити легалізації ринку праці та детінізації заробітних плат.
Цікавили Сергія Ларіна також плани керівництва району по впровадженню енергозберігаючих технологій.
З'ясувалося, що Новомиргородський район активно працює над реалізацією масштабної програми по створенню піролізних котлів. Олександр Ковтун повідомив, що до цієї роботи залучено провідних столичних і московських фахівців з теплотехніки. Пілотний проект буде запущено уже у поточному році в одному з найбільших сіл району – Канежі, де місцеву школу переводять з вугілля на опалення тріскою. На впровадження проекту вже використано 470 тис. грн. Сергій Ларін також наголосив на необхідності запровадження виробництва власних альтернативних джерел палива. На що Олександр Ковтун відповів, що в районі. наразі, запущено проект з виготовлення брекетів із суміші бурого вугілля та соломи. Отримано вже перші зразки, які в подальшому використовуватимуться для опалення закладів соціальної сфери та домогосподарств населення.
Очільник області також доручив Олександру Ковтуну контролювати питання по якісному використанню водного дзеркала. - Далеко не все у нас гаразд у водному господарстві. Перевірте усі угоди, наявність сплати, розмір. – зауважив Сергій Ларін. – Орендарі сплачують копійки, а виловлюють тонни риби. Повз місцеві бюджети спливають тисячі гривень.
Просування реалізації програми "Світла Кіровоградщина" – іще одне з питань співбесіди. За словами Олександра Ковтуна, відповідно до пропозицій громади, визначено вуличну мережу сіл та двори, які потребують освітлення. У поточному році на ці потреби передбачено 235 тис. грн.
Сергій Ларін відзначив, що оператори "Гарячої лінії" ставлять Новомиргородський район за приклад як у реагуванні, так і відсутності резонансних скарг. Проте є кілька звернень стосовно ремонту даху по вул. Леніна, 120 (м.Навомиргород) пятиповерхового будинку, дороги до с. Лікаревого, невиплати працівникам підприємства "Муніціпальні інженерні мережі" заробітної плати, а також відновлення регулярної роботи міського клубу, на які треба відреагувати. Олександр Ковтун зауважив, що в районі немає боргів із заробітної плати, а проблему міського підприємства він оперативно перевірить.
Голова облдержадміністрації побажав Олександру Ковтуну досягти вагомих результатів у розвитку економіки району. – Головне, аби люди відчували, що в районі є влада і соціально відповідальний бізнес, - відзначив на завершення співбесіди Сергій Ларін.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool