Телефонний «тероризм» на Кіровоградщині

Липень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1230 | Коментарі: 0

29 червня ц.р. до місцевого відділу міліції надійшло анонімне телефонне повідомлення про наміри застосувати саморобний вибуховий пристрій на центральній площі міста Світловодськ. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-група УСБУ в Кіровоградської області

На місце подій негайно прибули співробітники СБУ, міліції, вибухо-технічної служби НДЕКЦ. Правоохоронці ретельно перевірили територію площі та прилеглу територію, але жодних вибухових пристроїв не виявили.
Співробітники СБУ спільно з органами міліції швидко встановили особу, яка телефонувала. Ним виявився 39-річний мешканець м.Світловодськ. Правоохоронці затримали правопорушника у стані сильного алкогольного сп’яніння.
Зловмисник визнав свою провину та пояснив, що здійснив анонімний дзвінок з хуліганських мотивів через ревнощі до своєї колишньої дружин.
Управлінням СБ України в Кіровоградській області матеріали стосовно протиправної діяльності зловмисника згідно зі ст.97 Кримінально-процесуального кодексу України, передані до органів міліції.
Органами УМВС в Кіровоградській області стосовно зловмисника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.
27 червня ц.р. Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4955-VІ "Про внесення змін до ст.259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян". Згідно з новою редакцією Кримінального кодексу, завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу та інших дій, які загрожують загибелі людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі від 2 до 6 років. Ті самі дії, які потягли за собою тяжкі наслідки або дії, вчинені повторно, караються позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool