Сума депозиту, яка зараховується на розрахунковий рахунок фізособи-підприємця, не включається до складу доходу

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 886 | Коментарі: 0

Якщо банк за умовами договору зараховує фізичній особі-підприємцю на його розрахунковий рахунок суму депозиту, така сума не включається до складу доходу (виручки у грошовій та натуральній формі).

Об’єктом оподаткування є чистий оподатковуваний дохід. Тобто оподатковується різниця між загальним оподатковуваним доходом (виручка у грошовій та негрошовій формі) i документально підтвердженими витратами, пов’язаними з господарською діяльністю такої фізичної особи-підприємця.
До складу загального оподатковуваного доходу зараховується виручка, що надійшла фізичній особі-підприємцю як в грошовій, так і в натуральній формі від провадження господарської діяльності, а саме:
- виручка у вигляді безготівкових грошових коштів, що надійшли на банківський рахунок чи в готівковій формі безпосередньо підприємцю чи його працівникам на місці здійснення розрахунків (в т.ч. відсотки банку);
- виручка в натуральній (не грошовій) формі;
- суми штрафів і пені, отримані від інших суб’єктів підприємництва за договорами цивільно-правового характеру за порушення умов договорів та інші доходи, які пов’язані із здійсненням підприємницької діяльності.
Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою-підприємцем від провадження господарської діяльності, та який обрав загальну систему оподаткування, регулюється ст. 177 Податкового кодексу України.
Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool