Створення служби «112» в Кіровоградській області

Травень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1018 | Коментарі: 0

У відповідності до Закону України від 13.03.2012 № 4499-VI «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112» в Україні протягом 2012-2013 років буде створена та впроваджена Система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Система "112" об’єднає в собі всі необхідні служби для забезпечення нормального життя людей, починаючи від сил оперативного реагування до комунальних служб. Оптимізація самої послуги та її якості, удосконалення роботи цих служб і є основною метою створення "112".
Всі дзвінки, що стосуються порушення сфери нормальної безпечної життєдіяльності населення, надходять до єдиного пункту управління. Висококваліфіковані оператори, які будуть приймати дзвінки, зможуть оперативно й професійно вирішити, які сили й засоби необхідно направити для вирішення чи ліквідації будь-якої ситуації.
Система 112 області – це, в першу чергу, програмно-апаратний комплекс, який дає можливість мінімізувати час прийому і обробки інформації, дозволяє здійснювати доступ до баз даних про характеристику об’єктів, місць їх розташування, наявність небезпечних речовин всім пожежно-рятувальним підрозділам області та зацікавленим службам взаємодії, які знаходяться в єдиній цифровій інформаційній мережі.
Система буде працювати 24 години на добу. Всі дзвінки на 112 будуть безкоштовні. Важливий факт те, що всі виклики у межах області, на якій би відстані від Кіровограда не надійшов дзвінок, будуть адресовані безпосередньо до Служби «112». Навіть після вводу в дію системи екстреної допомоги за єдиним телефонним номером 112 номера екстрених служб 101, 102, 103 та 104 будуть продовжувати працювати.
На території територіального управління МНС України в області проводяться внутрішньо оздоблювальні роботи оперативно-координаційного центру, тут і буде розміщуватися оперативно-диспетчерська служба за єдиними номером 112.
На теперішній час угода між МНС та американською компанією Hewlett Packard щодо реалізації в Україні Системи-112 є недійсною. Про це на брифінгу в Міністерстві надзвичайних ситуацій повідомив Голова Комітету конкурсних торгів Міністерства Олег Ціцак.
Міністерство не відмовляється від впровадження Системи-112. І нині Міністерство готується до проведення нових тендерних процедур. В них зможуть взяти участь усі бажаючі компанії, які мають успішний досвід реалізації подібних проектів.
Відносно Євро-2012, яке буде тривати з 8 червня по 1 липня п.р., то МНС України було розроблено програму вивчення спеціалізованого курсу англійської мови щодо підготовки диспетчерів та працівників оперативно-координаційного центру служби «101», тому всі працівники оперативно-диспетчерської служби «101» області на базі мовного центру КДПУ ім.. Винниченка вивчили таку спеціалізовану програму для фахівців нашого спрямування.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool