Створення служби «112» в Кіровоградській області

Травень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 983 | Коментарі: 0

У відповідності до Закону України від 13.03.2012 № 4499-VI «Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112» в Україні протягом 2012-2013 років буде створена та впроваджена Система екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі УМНС України в області

Система "112" об’єднає в собі всі необхідні служби для забезпечення нормального життя людей, починаючи від сил оперативного реагування до комунальних служб. Оптимізація самої послуги та її якості, удосконалення роботи цих служб і є основною метою створення "112".
Всі дзвінки, що стосуються порушення сфери нормальної безпечної життєдіяльності населення, надходять до єдиного пункту управління. Висококваліфіковані оператори, які будуть приймати дзвінки, зможуть оперативно й професійно вирішити, які сили й засоби необхідно направити для вирішення чи ліквідації будь-якої ситуації.
Система 112 області – це, в першу чергу, програмно-апаратний комплекс, який дає можливість мінімізувати час прийому і обробки інформації, дозволяє здійснювати доступ до баз даних про характеристику об’єктів, місць їх розташування, наявність небезпечних речовин всім пожежно-рятувальним підрозділам області та зацікавленим службам взаємодії, які знаходяться в єдиній цифровій інформаційній мережі.
Система буде працювати 24 години на добу. Всі дзвінки на 112 будуть безкоштовні. Важливий факт те, що всі виклики у межах області, на якій би відстані від Кіровограда не надійшов дзвінок, будуть адресовані безпосередньо до Служби «112». Навіть після вводу в дію системи екстреної допомоги за єдиним телефонним номером 112 номера екстрених служб 101, 102, 103 та 104 будуть продовжувати працювати.
На території територіального управління МНС України в області проводяться внутрішньо оздоблювальні роботи оперативно-координаційного центру, тут і буде розміщуватися оперативно-диспетчерська служба за єдиними номером 112.
На теперішній час угода між МНС та американською компанією Hewlett Packard щодо реалізації в Україні Системи-112 є недійсною. Про це на брифінгу в Міністерстві надзвичайних ситуацій повідомив Голова Комітету конкурсних торгів Міністерства Олег Ціцак.
Міністерство не відмовляється від впровадження Системи-112. І нині Міністерство готується до проведення нових тендерних процедур. В них зможуть взяти участь усі бажаючі компанії, які мають успішний досвід реалізації подібних проектів.
Відносно Євро-2012, яке буде тривати з 8 червня по 1 липня п.р., то МНС України було розроблено програму вивчення спеціалізованого курсу англійської мови щодо підготовки диспетчерів та працівників оперативно-координаційного центру служби «101», тому всі працівники оперативно-диспетчерської служби «101» області на базі мовного центру КДПУ ім.. Винниченка вивчили таку спеціалізовану програму для фахівців нашого спрямування.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool