Сплата податку при обміні однокімнатної квартири на двокімнатну без доплати

Квітень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1257 | Коментарі: 0

Відповідно до положень Податкового кодексу під продажем розуміють будь який перехід права власності на об’єкти нерухомості, крім їх спадкування і дарування. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Дохід, отриманий платником податку від обміну (продажу) не частіше одного разу протягом звітного податкового року житлового будинку, квартири або їх частини, садового (дачного) будинку, інших об’єктів нерухомості (включаючи земельні ділянки, на яких розташовані такі об’єкти), а також земельної ділянки, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної ст.121. Земельного кодексу залежно від її призначення, та за умови перебування такого майна у власності платника податку понад три роки. Остання умова не поширюється на майно, отримане таким платником податку у спадщину.

Отже, дохід, отриманий від обміну (продажу) однокімнатної квартири на двокімнатну, не оподатковується за умови одночасного дотримання всіх вимог, зокрема: обмін (продаж) один раз протягом звітного податкового року та перебування такого майна у власності продавця понад три роки. У разі недотримання зазначених умов потрібно буде сплатити податок на доходи фізичних осіб у розмірі 5%, виходячі з ціни, зазначеної в договорі купівлі-продажу, але не нижче оціночної вартості такого об’єкта.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool