Спільне звернення до жителів Кіровоградщини

Липень 01, 2013 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

Ліс по праву вважається «зеленими легенями» планети.

За надзвичайно спекотної погоди найбільшої шкоди лісам завдають пожежі, у дев’яноста відсотків яких винна людина. І тільки сім-вісім відсотків лісових пожеж є результатом природних явищ - блискавок, самозаймання сухої рослинності під час тривалого періоду сухої та спекотної погоди.

Гори сміття, залишені вогнища, легковажно кинутий сірник чи недопалок – такою нерідко є людська «вдячність» за відпочинок на природі. Непоправної шкоди завдає і безконтрольне випалювання сухої рослинності, спалювання сміття на ділянках прилеглих до лісових масивів.
Тому звертаємось до вас із настійним проханням не порушувати обмеження щодо в’їзду до лісових насаджень у період найвищого класу пожежної небезпеки, який оголошується найспекотнішої пори року.
В іншому разі, відпочиваючи у лісі, розпалюйте вогонь лише у дозволених місцях, не забувайте правильно облаштовувати місце для багаття. Бажано це робити біля річки чи будь-якої водойми, на відкритих галявинах, де немає хвойного молодняку, сухого гілля, хвойної, трав'яної чи листяної підстилки. Не ламайте кущів та гілок дерев. Багаття не повинно бути великим: полум’я може пошкодити рослинність, викликати лісову пожежу. Після відпочинку ретельно загасіть багаття, поливши його водою, та засипте місце землею. Землю потрібно щільно притоптати. Органічні рештки закопайте у лісі, а використані пластикові пакети та пляшки, порожній скляний посуд заберіть із собою та викиньте на смітник.
Будьте бережливі у ставленні до лісу і не забувайте про власну безпеку.

Начальник У ДСНС України 
у Кіровоградській області
генерал-майор служби цивільного захисту
Віктор ФЕДОРЧАК

Начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства
Наталія РЕВЕНКО


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool