Смертельне затримання: патрульному з Кропивницького повідомлено підозру

Січень 22, 2020 | Новини | Переглядів: 1571 | Коментарі: 0

За процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Миколаєві повідомлено про підозру інспектору Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, який підозрюється у смерті водія під час затримання.

Підозру оголошено за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, тобто перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки.

Наразі прокуратурою до Заводського районного суду м. Миколаєва скеровані клопотання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу та відсторонення поліцейського від займаної посади.

Нагадаємо, подія мала місце 16 липня 2019 року у місті Кропивницький. Патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки. У ході спілкування між правоохоронцями та громадянином виник конфлікт, у результаті якого водієві повідомили про адмінзатримання. Через опір працівникам поліції один із патрульних наніс потерпілому тілесні ушкодження, які, за висновками експертизи, призвели до смерті чоловіка.
Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool