Служба безпеки України просить не піддаватися на вимагання коштів через Інтернет

Березень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 916 | Коментарі: 0

Служба безпеки України застерігає громадян не стати жертвами шахрайської схеми, яку протягом останнього часу зловмисники впроваджують через мережу Інтернет.

Зловмисники розповсюджують шкідливий програмний засіб Trojan, що блокує роботу операційної системи Windows. При цьому на монітор ураженої ПЕОМ виводиться повідомлення про її блокування правоохоронними органами за нелегальну діяльність користувача (використання неліцензійного програмного забезпечення, відвідування порносайтів тощо) з вимогою перерахувати гроші на електронні гаманці. Слід зазначити, що сплата коштів за вказаними зловмисниками реквізитами не призводить до розблокування ПЕОМ.
З метою психологічного впливу на користувачів, правопорушники використовують офіційні логотипи Служби безпеки України, намагаючись створити у громадян враження, що їхнє програмне забезпечення блокує спецслужба.
СБ України пропонує користувачам, що постраждали від даного вірусу, негайно звернутися до правоохоронних органів, які здійснюють заходи, спрямовані на розшук правопорушників.

Служба безпеки України застерігає громадян не стати жертвами шахрайської схеми, яку протягом останнього часу зловмисники впроваджують через мережу Інтернет.

Прес-центр СБ України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool