Скільки буде коштувати повернення історичних назв центральним вулицям Кіровограда?

Жовтень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1424 | Коментарі: 2

Питання повернення історичних назв центральним вулицям Кіровограда сьогодні широко обговорюється в обласному центрі. При цьому, досить часто, як прибічників відновлення назв Велика Перспективна та Дворцова, так і їхніх опонентів хвилює економічна складова питання

 А скільки ж місту буде коштувати таке перейменування? Чи не ляже це тягарем на плечі кіровоградців?
Ми вирішили поцікавитися у керівників установ та організацій міста, чия діяльність пов’язана з реєстрацією місць проживання громадян і розміщення суб’єктів підприємницької діяльності , про які суми може йти мова в разі позитивного рішення на користь історичних назв.
Заступник міського голови Микола Вєщев надав інформацію про загальну кількість житлових будинків на вулицях Леніна, Карла Маркса, Володарського та 2-ій Поперечній. Їх виявилося 126. На заміну табличок, при їх вартості до 100 гривень, необхідно 8-12 тисяч гривень. При цьому, наголосив Микола Вєщев, у наступному році в Кіровограді буде проводитись перепис населення і, відповідно до чинного законодавства, таблички з назвами вулиць необхідно поновити. До того ж це не обов’язково робити за бюджетні кошти. Назустріч місту в цьому питанні ідуть підприємці, особливо ті, хто підтримує ідею відновлення історичних назв.
Сергій Коса, в.о. начальника Кіровоградського міського відділу УМВС України в Кіровоградській області запевнив, що навіть, якщо усі мешканці 126 житлових будинків з двох центральних вулиць звернуться до паспортних столів за зміною штампа в паспорті, це не створить перевантаження і не вплине на роботу паспортних столів. До того ж, одномоментно робити це немає жодної потреби. Зміну в реєстрацію адреси можна робити за необхідності вчинити якісь нотаріальні дії. Якщо в цьому немає потреби, то зі старою назвою вулиці в паспорті проблем не буде. Плата за зміну реєстрації не береться.
Начальник Реєстраційної палати міської ради Тетяна Білоусова повідомила, що вартість внесення змін місця реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності для отримання виписки з реєстру складає для фізичних осіб – 10 гривень, для юридичних – 51 гривня. Такі зміни можна буде вносити за необхідності.
Людмила Гуріна, начальник міського управління юстиції попередила, що нотаріальні служби вимагають довідки з кадастрового центру і БТІ щодо місця реєстрації. Така довідка коштує 37 гривень. При цьому, зауважила Людмила Гуріна, можна вивчити можливість через звернення до обласної ради звільнити мешканців вулиць, які зазнали перейменування, від плати за довідку БТІ.
Начальник ДПІ в місті Кіровограді Тетяна Гавренкова зазначила, що внесення змін у свідоцтва про єдиний податок, патенти і ліцензії здійснюється безкоштовно, теж у разі потреби.
Віталій Кривенко, заслужений архітектор України, член топонімічної комісії міської ради нагадав, що в Кіровограді вже декілька вулиць змінили свої назви: Пашутінської, Преображенської, В. Пермської, Чорновола. При цьому особливих труднощів, великої кількості проблем чи ажіотажу не виникало.
Таким чином, можна зробити висновок, що економічна складова питання повернення назв вулицям Дворцовій і Великій Перспективній не є каменем спотикання на шляху відновлення історичної справедливості, наголосив Віталій Кривенко.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool