Ситуація на ринку праці на Кіровоградщині покращується, але безробітних все ще багато

Червень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 1

В області прийняли Програму зайнятості населення на період до 2017 року. Про завдання, визначені програмою, проінформував під час щопонеділкової апаратної наради директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олександр Догаров.

Керівник соціального департаменту підкреслив, що в останні роки кількість людей, котрі виїжджають за межі області у пошуках роботи, значно скоротилася. Якщо, приміром, у 2009-му з області виїхало майже 2,5 тис. осіб, то в 2012-му - всього 1,8. Таким чином, ситуація на ринку праці на Кіровоградщині покращується, але безробітних все ще багато.
На виконання доручення Глави держави, завдяки адміністративним заходам обласної влади по створенню максимально комфортних умов для бізнесу, за словами Олександра Догарова, до 2017 року прогнозується збільшити чисельність зайнятого населення віком 15-70 років з 433,7 тис. до 436,5 тис. осіб, в тому числі працездатного віку – з 397 тис. до 399,2 тис. осіб, і загалом знизити рівень безробіття з 8,4% до 8%.
- У 2013-2017 роках на нові робочі місця планується працевлаштувати 34 тис. осіб. Між тим, з початку поточного року на новостворені робочі місця вже працевлаштовано 3,5 тис. осіб. Зокрема, найбільше таких місць було створено в Голованівському (382 місця), Долинському (119 місць), Кіровоградському (152 місця), Ульяновському (134 місця) районах. Серед аутсайдерів - Петрівський (3 місця), Устинівський (16 місць) та Новгородківський (30 місць) райони, - підкреслив директор соціального департаменту і додав, що відтепер для роботодавців впроваджуються нові інструменти стимулювання зайнятості, це зокрема - компенсації витрат у розмірі єдиного внеску (100 %) та у розмірі 50 % на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
- Соціальна політика Президента України спрямована на скорочення чисельності безробітних, особливо серед молоді, інвалідів, осіб старше 50 років та інших уразливих категорій населення. Зважаючи на це, ситуація, яка на сьогоднішній день склалася в цілому по Україні, в тому числі, в Кіровоградській області, потребує комплексних змін. Але для цього необхідна консолідація зусиль усіх гілок влади, роботодавців, профспілок, а також громадських організацій, - підсумував Олександр Догаров.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool