Школи Кіровоградщини проводитимуть уроки за гнучким графіком

Серпень 31, 2020 | Новини | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

Заклади середньої освіти Кіровоградщини працюватимуть за гнучким графіком із можливістю перенесення канікул. Це необхідно для уникнення скупчення дітей.

Про це повідомив керівник освіти й науки ОДА Володимир Таборанський сьогодні, 31 серпня.

За його словами, є кілька ключових рекомендацій, яких слід дотримуватись під час організації навчання в умовах поширення коронавірусу:

1. Різна структура навчального року.
2. Гнучкий графік занять.
3. Змішане навчання (очне й дистанційне).
4. Пріоритет занять на відкритому повітрі.
5. Температурний скринінг працівників шкіл.
6. Дотримання маршрутів руху дітей.
7. Масковий режим.
8. Правила особистої гігієни.

«Адміністрації шкіл сформували гнучкий графік роботи. У деяких випадках змінили початок занять у різних класах чи групах, щоб уникнути скупчень дітей. Загалом на час карантину рекомендуємо відмовитись від кабінетної системи й проводити уроки в одному класі», - зазначив Володимир Таборанський.

Що стосується організації навчання, більшість закладів середньої освіти області вирішили дозволити дітям харчуватись у власних класах із використанням одноразового посуду.

У протилежному випадку має бути складений гнучкий графік харчування школярів у їдальнях. При цьому за одним столом може сидіти максимум чотири учні. Відстань між столами має бути не меншою, ніж 1,5.

Заклади середньої освіти на предмет дотримання протиепідемічних вимог будуть контролюватись. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool