Ще два класи безпеки відкрилися на Кіровоградщині (ФОТО)

Березень 08, 2023 | Новини | Переглядів: 1067 | Коментарі: 0

Ще дві громади Кіровоградської області доєдналися до марафону з відкриття Класів безпеки.

Ще дві громади Кіровоградської області доєдналися до марафону з відкриття Класів безпеки.

Ще дві громади Кіровоградської області доєдналися до марафону з відкриття Класів безпеки.

Ще дві громади Кіровоградської області доєдналися до марафону з відкриття Класів безпеки.


Так, Знам’янська та Новопразька спеціальні загальноосвітні навчальні заклади сьогодні вперше відкрили свої двері для маленьких відвідувачів. У новостворених Класах безпеки кожна деталь призначена для того, аби допомогти юним здобувачам освіти опанувати науку безпеки життєдіяльності. А головне, щоб знання засвоювалися легко та із задоволенням. Наповнення навчальних кабінетів здійснювалося з урахуванням вікових особливостей учнів та специфіки пізнавальних інтересів дітей з особливими потребами.

У Новопразькій спеціальній школі для діти із особливими освітніми потребами цього дня із нетерпінням чекали на працівників Служби порятунку, адже для вихованців закладу це знаменна подія. Разом із рятувальниками діти повторювали правила пожежної безпеки та вчилися діяти у разі пожежі в приміщенні. Із зацікавленням учасники заходу слухали розповідь піротехніка аварійно-рятувального загону спеціального призначення про вибухонебезпечні предмети та правила поводження з ними.

А за участі психолога Служби порятунку діти вчилися долати страхи, та обмінюватися позитивними емоціями, яких так не вистачає у повсякденному житті.

Сьогодні працівники Головного управління встигли побувати і у Знам’янській спеціальній школі, де також здобувають знання особливі дітки. Для них цього дня перший урок безпеки у новому класі також запам’ятався яскравими емоціями, активними іграми, під час яких учні могли продемонструвати вже напрацьовані навички та поповнити багаж знань у безпосередньому спілкуванні з рятувальниками.
Усі без виключення школярі із задоволенням приміряли справжній бойовий одяг українських пожежних та саперів, а також проявляли спритність і кмітливість в рухливих іграх та практичних вправах.

Цього дня надзвичайники намагалися не просто донести дітям інформацію з основ безпеки, а у першу чергу, подарувати відчуття захищеності, спокою та впевненості у завтрашньому дні, оскільки більша частина учасників заходів - це діти, позбавлені батьківського піклування. Інша група школярів - це дітки з нестандартним сприйняттям навколишнього світу, а тому потребують і своєрідного підходу до їх навчання. Для цього працівниками Головного управління в області застосовуються спеціальні методики, розроблені з урахуванням особливих підходів до навчання основам безпеки різних категорій слухачів.

Тож, завдяки зусиллям рятувальників сьогодні жодні перешкоди не стали на заваді, аби в обох громадах особливе свято для особливих діток відбулося!

ГУ ДСНС України у кіровоградській області


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool