СЕС: Про епідемічну ситуацію у Кіровоградській області

Січень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1395 | Коментарі: 0

Ситуація з гострих респіраторних вірусних захворювань в Кіровоградській області наприкінці 2011 року та на першому тижні поточного року була спокійною. 

Обласний показник захворюваності населення на 10 тисяч населення за 1 тиждень склав 18,35 що на 32 % менше показника попереднього тижня та на 38,8% нижче розрахункового епідемічного порогу (29,98). Тижневі показники захворюваності населення по адміністративних територіях області не перевищували відповідних епідемічних порогів. Ситуація в організованих дитячих колективах спокійна.
За оперативними даними впродовж тижня з приводу гострих респіраторних захворювань в лікувально-профілактичні заклади області звернулось 1862 особи, госпіталізовано 256 хворих. В одному випадку хворому встановлено клінічний діагноз грипу. У вірусологічній лабораторії ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція” на 1 тижні досліджено матеріал від 19 хворих на гострі респіраторні захворювання, у 2 хворих виявлені антигени аденовірусів та у одного хворого - парагрип.
Фахівцями санітарно-епідеміологічної служби в області впродовж 1 тижня 2012 року перевірено 94 об’єкти, у т.ч. 34 об’єкти громадського харчування та торгівлі, 14 лікувально-профілактичних закладів, 1 заклад із цілодобовим перебуванням дітей, 1 заклад соціального обслуговування, 19 дитячих дошкільних навчальних закладів, 7 шкіл, 1 вищий навчальний заклад, 1 заклад масового відпочинку. На 25 перевірених об’єктах виявлені порушення. За результатами перевірок накладено 20 штрафів, винесено 6 постанов про тимчасове припинення експлуатації об’єктів, керівникам 6 закладів направлені приписи.

Довідкова інформація: За повідомленням Центру грипу та ГРВІ Центральної СЕС МОЗ України показники захворюваності на грип та ГРВІ по відношенню до епідемічних порогів в регіонах України склали від – 9,2% у Дніпропетровській до – 79,9% у Харківській областях. Всього за 1 тиждень 2012 року захворіло на грип та ГРВІ 104 713 осіб, з них госпіталізовано 5 587 осіб (5,3 % - від захворілих), серед госпіталізованих 80,47% діти. Летальних випадків серед хворих на грип та ГРВІ в Україні не зареєстровано. Загальна кількість вакцинованих проти грипу за епідсезон складає 382 546 (0,84% від населення України).
За оперативними даними моніторингу захворюваності, який проводиться ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція” з початку поточного епідсезону (починаючи з 3 жовтня 2011 року) на гострі респіраторні захворювання в Кіровоградській області захворіла всього 45591 особа, у т.ч. 32 205 дітей.
Серед збудників гострих респіраторних вірусних інфекцій в поточний епідемічний сезон переважають респіраторні віруси: аденовіруси, віруси парагрипу і респіраторно-синцитіальні віруси. З початку сезону всього у одного хворого були виявлені антигени вірусу грипу типу А.
В області з початку епідемічного сезону всього вакциновано проти грипу 11109 осіб із груп епідемічного та медичного ризику.

Завідувач епідеміологічного відділу  ДЗ “Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція”

Тамара Ланкмілєр

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool