Сергій Тігіпко закликав громадськість України

Квітень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1189 | Коментарі: 0

Держава буде мотивувати роботодавців створювати нові робочі місця, зокрема і для найменш захищених категорій населення. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі «Шустер Live» на Першому Національному.

«Зараз ми повинні говорити про те, як допомогти конкретній людині - молодому випускникові без досвіду роботи, людині передпенсійного віку, інвалідам та іншим найбільш вразливим сьогодні на ринку праці людям», - вважає Сергій Тігіпко.

За його словами, нова редакція законопроекту «Про зайнятість населення», яку підготувало Міністерство соціальної політики, - це удар по безробіттю, особливо - серед молоді, людей передпенсійного віку, працівників у селах і малих містах. «Ми пропонуємо стимули для роботодавців у вигляді пільг з єдиного соціального внеску, а також стимули для місцевих адміністрацій для залучення інвестицій. В результаті будуть створюватися робочі місця, які не потребуватимуть додаткових ресурсів з бюджету», - зазначив Віце-прем'єр-міністр.

Також законопроектом пропонується надання державою ваучерів для отримання другої освіти для осіб, які досягли 45 років і мають не менше 15 років стажу. Сергій Тігіпко підкреслив, що законопроект містить норми, які дозволять наблизити українську державну політику в сфері зайнятості до європейських стандартів. Зокрема, йдеться про впровадження норми про те, що послуги кадрових агентств буде оплачувати роботодавець, а не людина, яка шукає роботу, а в оголошеннях про вакансії заборонять вказувати дискримінаційні обмеження за віком і статтю претендента на ту чи іншу роботу.

Сергій Тігіпко закликав громадськість вносити пропозиції щодо удосконалення нової редакції законопроекту «Про зайнятість населення». Більш докладно про цей документ можна дізнатися на сайті Міністерства соціальної політики за адресою http://www.mlsp.gov.ua і на офіційній сторінці Сергія Тігіпка у соціальній мережі Facebook http://www.facebook.com/Tigipko.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool