Сергій Притула дав інтерв’ю у Кропивницькому

Жовтень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 1812 | Коментарі: 0

FOTOINFORM.NET вдалося зустрітися з Сергієм Притулою - популярним українським телеведучим, актором, коміком, керівником гумор-шоу «Вар’яти».

Наше спілкування відбулось за годину до виходу Сергія на сцену, інтерв’ю було сповнене позитивними емоціями. Він відкрито, без пафосу, відповів на всі наші запитання, і звичайно ж, багато жартував. Зокрема артист висловив свою думку щодо перейменування нашого міста, розповів про елементи, з яких складається мозаїка його особистого щастя, про гастролі за кордоном та різницю сміху мешканців Лондону та України, а також «сміхотерапію», які шоу та фільми чекають глядачів у недалекому майбутньому, та багато іншого.

Минулого разу гуморист приїздив у Кіровоград, тепер же завітав у Кропивницький. Як розповів зірковий гість, з цього приводу він жартувати не буде, проте в нього були диспути на цю тематику з нашими земляками, серед яких і відомий шоумен Антон Лірник: «Ми якось сиділи з Антоном Лірником, з нами ще було двоє хлопців з Кіровограда, і у нас на чотирьох відбулась така серйозна розмова, як же ж треба перейменувати місто, - згадує Сергій Притула. - Я однозначно підтримую те, що місто перейменували, постать Кірова мені видається абсолютно не придатною для того, щоб увіковічувати його на українських землях. Те як перейменували, я тут вже підіймаю «лапки», це нехай оцінюють і вирішують жителі міста. Жартувати на рахунок перейменування я не буду виключно по одній простій причині, що в залі будуть люди, яким ця тема можливо буде трошки дошкульна. Нащо чіпати гострі моменти? У нас гумористичне, розважальне шоу, і я виходжу на сцену щоб люди сміялися, а не сиділи думали – «Що воно ляпає тим язиком зі сцени? Приїхало це з Тернополя».

Сергій не тільки дарує море позитиву з екранів телевізору та зі сцени, але й робить добрі справи, допомагаючи воїнам АТО, пораненим бійцям. Він вважає: «Маючи більш чи менш активні гастрольний графік, кожен артист має усвідомлювати, що він має можливість гастролювати не тому що він такий крутий, а ще й тому що там, кілька сот кілометрів від місця проведення твого концерту сидить в окопі хлопчик з автоматом в руці , який і дозволяє тобі безбідно жити, давати концерти, твоя дитина ходить в хорошу школу. Тому з кожного концерту ми виділяємо кошти на потреби наших хлопців, на придбання якихось необхідних речей: оптика чи транспорт, чи водолазне спорядження. Так само під крилом «Вар’яти-шоу» в Тернополі знаходиться реабілітаційний центр «Крок на зустріч», який займається поверненням хлопців до нормального життя після фронту».

Перебуваючи на Кіровоградщині Сергій Притула завітав до наших земляків, хлопців з третього полку спецназу: «Познайомились нарешті з «Редутом» (командир третього полку.- Авт) , бо заочно ми трохи зналися, через інших волонтерів, офіцерів. І ось нарешті заїхав до одного з найкрутіших підрозділів в Україні, познайомитись особисто. Вважаю, якщо люди помагають, то не треба це робити з кам’яним виразом обличчя, треба нести позитив особливо для тих, хто там».

При цьому відомий телеведучий підкреслює, що терапія гумором існує та є дієвою. Він розповів про історію, яка трапилась з «Вар’яти-шоу»: «В історії нашого шоу був один дуже не простий період, який співпав з дуже не простим періодом в житті України. Грудень, січень, лютий, березень, квітень 2013-2914 років . У нас в січні мали відбутися кілька запланованих концертів у Львові, і тут раптом пішли перші загибелі на Майдані, ми відмінили ті концерти , однак сказали, що всі квитки залишаються дійсні на концерти в лютому . Але в лютому за два чи три дні до наших концертів відбувся розстріл на Майдані, на Грушевського. Ми знову відмінили концерти і поняття не мали, на коли їх ставити, тому що в країні відбувався жах і в головах робиться жах, і робилась якась істерія. У березні всіх сколихнула анексія Криму, суспільство заціпеніло, ніхто не зрозумів, що робиться , почалися вже непорозуміння на сході ,все закрутилося , завертілося , починалося АТО» .

За його словами, потім пришла Пасха, і після свята, коли люди побували у церкві, коли послухали священиків, помолились, я поставив два концерти у Львові: « Ми чотири місяці не мали гастролей, коли я побачив, що у нас додаткові ряди і переаншлаг, я зрозумів, що люди просто спраглі за подібними оказіями. Тому що той інформаційний потік , який заповнював людям голову всіх вводив в якісь депресняк. Ми поставили ще концерти і ще,ще,ще…На фоні загальної катастрофи, яка робилася в Україні, ми лупили концерт за концертом,їздили по великих і маленьких містах. І ми так знаєте жартуємо, що ми з хлопцями виступаємо там, де не ступала нога Олега Вінника (сміється. - Авт.), а Олег Винник в тій країні, здається, дав концерти всюди, де тільки можна. І коли ти прижаєш в якесь містечко, де артиста не бачили 7 - 8 років , до Будинки культури , які не опалюються і все руйнується і збираєш аншлаги, то є розуміння того, що це дійсно певна така терапія. В моменти, коли в країні загальний стан заціпеніння артисту треба йти в народ і нести в маси якійсь момент не розваги, як такої, а просто давати можливість голові трошки відпочити від телевізора, радіо, Інтернету»,- відзначив артист.

У зв’язку з ситуацією в Україні, FOTOINFORM.NET поцікавився у Сергія Притула, як не втратити надію та віру у краще: «Я не маю якогось універсального рецепту. Не можна кожну людину під одну гребінку зачесати і сказати, що ось робіть отак, і у вас буде прекрасний настрій. Кожен сам кує своє щастя. Мені не дуже подобається те, що робиться в Україні і те що я бачу в новинах, на вулицях, в парламенті. Мені не подобається, що моя мама пенсіонерка має таку пенсію, що я за неї навіть не заправлю бак своєї машини. Це абсурд! І дуже добре, що в моєї мами є два сина, які міцно стоять ногах. Я маю свій життєвий шлях, і я знаю від чого я отримую задоволення, в мене є те. що я люблю: робота, глядач, сім’я. Я відчуваю себе корисним, комусь можу допомогти , чи це там дитячому будинку купити матраци, чи поставити бойлер, чи відправити хлопцям кілька машин на фронт. Ось з таких елементів і складається мозаїка мого особистого щастя».
Аби бути щасливим, Сергій порадив молоді займатися улюбленою справою: «Ніколи в житті не треба займатися тим, що вам не любо. Все найкраще в тому житті створено в любові і з любов’ю. І якщо ти вчишся на юриста,а тобі насправді подобається складати ікебани, то викинь той диплом, тому що ти будеш не щасливий юрист. Ти будеш приходити в той суд і садити людей, не тому що вони провинилися, а тому що ти нікого не любиш навколо. Ти будеш приходити на роботу на дев’яту ранку, і йти в п’ятій вечора день в день, і ти будеш нещасний. Стань тим флористом і стань найкращим в цій країні флористом і тобі буде щастя».

Звичайно ж, ми поцікавились про те, як пишуться жарти та звідки «Вар’яти» черпають натхнення. « Пишемо самі, все беремо з життя. Адже все, що відбувається навколо є дуже яскравим і багатогранним. Нам просто вдається помічати якійсь моменти, які можуть бути смішними. 99% тем про які ми говоримо зі сцени – це побутова тематика, це те що стосується кожного з нас. Ми не ліземо в політику, яка набридла всім в цій державі. Нащо все це, якщо є чоловік дружина діти робота стосунки вони вічні і вони не мають кордонів. Пишемо тандемом, нас не так багато людей в колективі, є чотири актори і гітарист і я конферансьє. Буває таке, що цілий день не можеш слова написати, входиш в ступор. Тоді сідаємо в кружечок і згадуємо, що смішного було за останній місяць».

Цього року Сергій та його команда дали концерти за кордоном, зокрема в Лондоні та Празі. Нам стало цікаво дізнатися, чи є відмінності у реакції глядачів на Батьківщині та за її межами? Артист відповів так: «Ми влупили дві з лишнім години концерту, зал вив, було все красиво, все прекрасно. У залі сиділо багато людей, яких я знав ще з того часу, як жив у Лондоні. Публіка не дуже відрізняється від тієї, яку ми бачимо, виступаючи по українських містах. Проте є невеличка різниця у сприйнятті глядачів. Середньостатистичний український глядач сміється дуже щиро, голосно, відкритими звуками «Га-га-га». А там наші, які вже пожили трошечки, асимілювалися в тамтешню ментальність, запозичують реакції більш притомні тому середовищу. Британська публіка на концертах роблять так «ууу-уу-уу». Таким чином зал дві з половиню години вив»,- ділиться гуморист.

Популярний ведучий має дуже напружений графік. Цього року в нього заплановано понад 120 концертів, вже знято 60 програм «Хто зверху», «Суперінтуїція», «Страсті за ревізором», «Вар’яти шоу», якщо додати до цього виїзди в АТО, то у нього залишається не так багато часу на сім’ю. За його словами, за таких обставин він намагається знаходити золоту середину: « Доводиться іноді брати дитину з собою, бо я не можу без малого довгий час. Зараз так само, на цих вихідних поїде зі мною, бо я вже дуже скучив».
Разом з тим Сергій Притула повідомив нам, що в нього є ідея написання книги, але на це наразі не вистачає часу: «Ми десь три роки тому з Антоном Лірником розробляли інтенсивно серіал, він в результаті запустився, до речі, на «Новому каналі» йшов. У нас тоді з’явилася ідея написати ще з десяток сітко мів. Ми взяли дружин і поїхали з Лірником у Карпати. Я знаю там точку, де нема Інтернету, мобільного зв’язку, а є тільки гори, ліс, гірська річка і чани,в яких можна варитися. За чотири доби ми написали десять синопсисів, але весь цей час ми більше нічим не займалися. Для того щоб написати книжку мені треба мінімум два тижня, і це я не буду писати, це я буду сидіти з людиною надиктовувати на диктофон, а потім літературний редактор буде «убиватися» (сміється). Я не маю два тижня просто в році на ще подібну оказію. Можливо наступного або через рік. Концертів у майбутньому думаю буде менше на рік, більше хочеться робити зараз акцент на телевізійному виробництві. Ми зараз відзняли наш перший TV цикл, що з 2 листопада з’являється на «Новому каналі», у нас є вже замовлення на наступний рік».

Крім того він розповів, що є й інші проекти, які скоро порадують шанувальників: «Зараз є також ідея зробити скетч-шоу, ми почали його потихеньку розписувати. Плюс ми зараз з хлопцями знаходимось в невеличкому тендері, як авторська група. Нам дають зараз замовлення на написання гумористичного серіалу . Також ми не так давно закінчили адаптацію сценарію для повнометражного фільму, який буде зніматися наступного року».

Ось так пройшла наша перша зустріч з талановитою та багатогранною особистістю Сергієм Притулою. Сподіваємось, що ще буде нагода поспілкуватися з ним, аби поділитися з вами новими подробицями його творчого життя.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool