Сергій Ларін: Тим, хто здійснив подвиг у 86-му, тепер доводиться щодня здійснювати новий - виживати при цій владі

Квітень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 1343 | Коментарі: 0

Чинна влада відібрала право на соціальні виплати і компенсації у близько двох мільйонів ліквідаторів та їхніх сімей. Відтак тим, хто здійснив подвиг тридцять років тому, тепер доводиться щодня здійснювати новий – виживати при цій владі. Про це народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Ларін написав на своїй сторінці у Facebook.

«Хіба міг хтось припустити, що подвиг людей, які у 86-му йшли на вірну смерть або на повну втрату здоров'я, через три десятки років розтопчуть за ідеологічною непотрібністю? Інакше як назвати те, що зробили з ліквідаторами аварії на ЧАЕС колишній уряд, а тепер і стара нова коаліція?», – запитує Ларін.

Парламентарій зазначає, що внаслідок скасування виплат і компенсацій, постраждало близько двох мільйонів осіб, серед яких понад 100 тисяч інвалідів і 400 тисяч дітей.
«У них відібрали право на безкоштовні ліки і оздоровлення, 50% знижку на оплату комунальних послуг та інші пільги – всього 12 позицій. Потім президент ветував закон про повернення пільг чорнобильцям, а минулого тижня і стара нова коаліція на них наплювала, не захотівши подолати це вето, – звертає увагу Ларін. – Завтра вони всі знову потягнуться до меморіалів. Буде багато гарних виступів. Гроші знайдуться і на квіти, і на кортежі… А на ліки і компенсацію від держави за те, що тридцять років тому чорнобильці віддали своє здоров'я, їм кажуть, грошей немає».
Народний депутат наголошує, що в той час як влада обіцяє привести Україну в Європу, держава все більше нагадує одну велику зону відчуження.
«Тим, хто у 86-му здійснив подвиг у Чорнобильському ядерному пеклі, тепер доводиться щодня здійснювати вже новий – виживати при цій владі. А поки вона тільки обіцяє привести Україну в Європу, наша країна все більше нагадує одну велику зону відчуження», – підсумував Ларін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool