Сергій Ларін: Соціальні ініціативи Президента - це логічний та вірний курс на підвищення стандартів життя та добробуту усіх громадян

Травень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1208 | Коментарі: 0

Під керівництвом голови облдержадміністрації Сергія Ларіна відбулося засідання Громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації, під час якого проаналізовано стан реалізації в області соціальних ініціатив Президента України.

На початку засідання очільник області повідомив про зміни у складі Громадської гуманітарної ради, до якої включено керівника Кіровоградського муніципального хору, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Любовича, ректора Кіровоградського державного педагогічного університету імені В. Винниченка, доктора філологічних наук Олега Семенка та голову Кіровоградської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Віталія Токарєва.

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін відзначив, що нова соціальна політика держави адресована різним категоріям громадян: тим, хто здатний заробляти на життя і тим, хто не може себе забезпечувати, людям з обмеженими можливостями, сиротам і пенсіонерам.
- Соціальні ініціативи, проголошені Президентом України – це логічний та вірний курс на підвищення стандартів життя та добробуту усіх громадян, - наголосив Сергій Ларін. - Головне стратегічне завдання, що поставив перед нами Президент – подолати бідність і побудувати справедливу соціальну політику.
Керівник області нагадав стратегічні напрямки соціальних реформ, які передбачають відновлення основоположного принципу соціальної справедливості, шляхом максимального скасування пільг для тих, хто цього не потребує, зміну підходів до оплати праці, податків та соціального страхування, модернізацію сфери соціального забезпечення, а також сприяння ефективній зайнятості та створення нових робочих місць для громадян.
- Ми повинні діяти максимально ефективно для реалізації реформаторських кроків і програм, - зауважив учасникам засідання Сергій Ларін.
За словами очільника області, на Кіровоградщині зроблено чимало системних кроків задля підвищення рівня соціального захисту незахищених категорій громадян – значно поліпшено умови лікування учасників бойових дій в обласному госпіталі для ветеранів війни, створено мережу соціальних магазинів та аптек, збільшено середній розмір заробітної плати до 2250 гривень, зокрема у сільському господарстві вона зросла вдвічі та інше.
Більш детально про реалізацію в області кожного із стратегічних напрямків соціальних реформ, започаткованих Президентом, проінформували начальники галузевих управлінь облдержадміністрації та територіальних органів міністерств та відомств України.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool