Сергій Ларін: Президент акцентує увагу Уряду на вирішенні проблем учасників бойових дій на території інших держав

Червень 13, 2013 | Новини | Переглядів: 703 | Коментарі: 0

Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав».

Таке рішення Глава держави прийняв на підтримку ініціативи ветеранської громадськості з числа учасників бойових дій на території інших держав, яких в Україні сьогодні проживає близько 270 тисяч осіб, зазначив заступник Глави Адміністрації Президента України Сергій Ларін.
Як відомо, 15 лютого наступного року виповнюється 25 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, у бойових діях на території якої взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів з України. Життя 3280 наших співвітчизників забрала та війна. Більше 8 тисяч з тих, хто повернулися, мають поранення, понад 6 тисяч стали інвалідами.
«Підписання Главою держави акта про оголошення в Україні 2014 року Роком учасників бойових дій на території інших держав свідчить про значну увагу Президента до вирішення проблем учасників локальних війн та військових конфліктів, передусім до ветеранів-«афганців». Це категорія людей, які у мирний час пройшли крізь пекло воєнного лихоліття і сьогодні беруть активну участь у розбудові держави», - сказав Сергій Ларін.
Враховуючи зазначене, Уряду та місцевим державним адміністраціям доручено вжити заходів щодо підвищення рівня соціального захисту і медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих та померлих учасників таких бойових дій.
Указом також передбачені доручення центральним та місцевим органам влади щодо проведення урочистостей і заходів меморіального характеру на вшанування пам'яті полеглих, які виконували військовий обов'язок на території інших держав.
Як зазначив Сергій Ларін, Президент доручив приділити велику увагу патріотичному вихованню підростаючого покоління на героїчних прикладах старшого покоління, а також проведенню військово-спортивних та культурно-мистецьких акцій.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool