Сергій Ларін: Ми маємо можливість запобігти великим коливанням ціни на хліб

Жовтень 13, 2011 | Новини | Переглядів: 1156 | Коментарі: 0

Голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння між Кіровоградською обласною державною адміністрацією, Кіровоградським міськвиконкомом та ГК «Формула смаку».

Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, укладений між Кіровоградською обласною державною адміністрацією в особі голови обласної державної адміністрації Сергія Ларіна, Кіровоградським міськвиконкомом в особі міського голови Олександра Саінсуса та групою компаній «Формула смаку» в особі генерального директора ГК «Формула смаку» Андрія Табалова.
Метою Меморандуму є координація дій між Кіровоградською ОДА, Кіровоградським МВК та ГК «Формула смаку» щодо забезпечення стабільної цінової ситуації на споживчому ринку хліба, що користується найвищим споживчим попитом у населення області.
Перед підписанням Меморандуму Сергій Ларін зазначив: – Перед тим, як ми підпишемо цей важливий для всієї Кіровоградщини документ, я хочу сказати – не зважаючи на складні погодні умови, які склалися цього року, зібраний врожай більш ніж достатній. Втім, Глава держави Віктор Федорович Янукович ставить перед нами завдання створити регіональні запаси зерна. З регіональних та державних резервів будуть, за потреби, проводитися інтервенції зерна на споживчий ринок області.
Для досягнення поставленої мети ГК «Формула смаку» взяла на себе зобов'язання протягом вересня-грудня 2011 року закупити зерно продовольчої пшениці 2-3 класу в обсязі 13,5 тис. тонн за ціною, що не перевищує 1500 грн. за тонну з урахуванням ПДВ та транспортних витрат (до борошномельного комплексу ДП «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів № 1») для безперебійної роботи підприємства протягом року.
ГК «Формула смаку» також зобов’язується гарантувати у 2011/2012 маркетинговому роках стабільну оптово-відпускну ціну на хліб, що користується найвищим споживчим попитом у населення, у розмірі 4,50 грн. за 1 кг ваги.
Серед положень Меморандуму, які підтримала група кампаній «Формула смаку» – укладати прямі договори з суб'єктами виробництва зерна, а також не допускати скорочення поставки вищезазначених видів хліба у роздрібну мережу та гарантувати їх належну якість.
У свою чергу Кіровоградська ОДА та Кіровоградський МВК зобов’язалися сприяти укладанню прямих договорів між ГК «Формула смаку» та виробниками зерна; здійснювати заходи з наповнення споживчого ринку товарними ресурсами для виробництва сортів хліба та хлібобулочних виробів, що користуються найвищим споживчим попитом та забезпечити контроль за дотриманням дисципліни цін.
Сторони також зобов'язалися докладати максимум зусиль для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва та забезпечення залучення до цього важливого процесу широкого кола учасників на регіональному та місцевих рівнях.
Оцінюючи соціальне та економічне значення Меморандуму для області, Сергій Ларін зазначив: – Обласна влада – і це прописано у документі, – зобов’язалася створювати рівні умови доступу до державної фінансової підтримки та здійснювати уважний моніторинг цін на борошно, хліб і хлібобулочні вироби на Кіровоградщині. Ми дбатимемо також і про те, щоб виробник хліба міг забезпечити собі кошти для роботи на наступний рік.
– Впевнений, що відтепер, з підписанням Меморандуму, ми матимемо можливість утримати стабільну цінову політику, а також запобігти великим коливанням ціни на хліб, що дуже важливо для всіх кіровоградців, – підкреслив керівник області.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool