Сергій Ларін: Кіровоградщина має перспективи для розвитку. І я не тільки в це вірю, я це знаю!

Квітень 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1283 | Коментарі: 0

Cергій Ларін провів кількагодинний прямий ефір на каналі "Кіровоград" з нагоди 2-ї річниці свого перебування на посаді голови Кіровоградської обласної державної адміністрації. 

Під час прямого ефіру жителі області мали змогу, зателефонувавши за спеціальними телефонними номерами, поставити питання, які їх хвилюють, очільнику Кіровоградщини. Свої питання могли задати і присутні у студії журналісти провідних мас-медіа. Окрім цього, протягом 2-х тижнів збирали питання для прямого ефіру "50 запитань Ларіну" оператори "Гарячої лінії" – а це більше 600 дзвінків. До того ж були встановлені спеціальні намети, де також усі бажаючі могли лишити свої питання голові облдержадміністрації – їх назбиралось більше 2-х тисяч. Усі ці питання, проблеми, з якими звернулись жителі області, після розподілу за профілями, вирішуватимуть відповідальні структури – жодне питання не залишиться без уваги і відповіді, запевнив голова облдержадміністрації по завершенні передачі.

А на початку прямого ефіру Сергій Ларін прокоментував, як на його думку, найбільш знакові кроки його команди, спрямовані на розвиток області. Описуючи зміни, що відбулися за ці 2 роки, голова облдержадміністрації використав несподівану, але яскраву метафору.
- Я задумувався над тим, як можна описати зміни, що відбулися за останні два роки. І я наведу таку метафору, яка буде зрозуміла всім, бо ми ж аграрний, сільськогосподарський регіон. Існує неписаний закон урожаю – закон поля, в основі якого – обов’язкова послідовність дій, черговість етапів, жоден з яких не можна ані викинути, ані поміняти місцями. Спочатку треба вивчити грунт, зорати поле, обробити його. Потім засіяти, додати добрива. Далі треба чекати, поки зійдуть паростки. Добре, коли погодні умови сприятливі. І лише через певний час - збирати урожай. Ця робота вимагає часу, зусиль і терпіння. Саме так я б охарактеризував перші два роки моєї, точніше нашої роботи на Кіровоградщині. Спочатку ми розворушили область, як кажуть, розорали цілину. Ми зібрали думки тисяч людей про те, що саме треба робити на Кіровоградщині. Ми сформували нашу головну програму – «Центральний регіон-2015». Заклали ніби фундамент розвитку області на коротку перспективу. Далі почалася розробка стратегії, переговори, пошук інвесторів та підписання угод. Ми провели величезну кадрову роботу – призначили голів районів, які тривалий час залишалися без керівників. І тільки сьогодні – символічно, що навесні – оте насіння, яке лягло у підготовлений грунт, почало давати перші сходи, - зазначив Сергій Ларін, пригадавши один із знакових закликів до жителів області, що спонукав підняти голови і рухатися вперед: ми – не бідні, ми – не депресивні, ми – сильні, ми бачимо перспективу.
Сергій Ларін наголосив, що протягом 2-х років вдалося не лише відновити окремі виробництва, а й збудувати нові, потужні об’єкти. А це додаткові робочі місця і надходження до бюджету.
- У нас збудовано сучасний завод із виробництва пропіленових тканин у Голованівському районі. Запущено першу чергу гірничо-збагачувального комбінату на Бирзулівському ільменітовому родовищі у Новомиргородському районі. Розпочато промислово-дослідний видобуток урану на Новокостянтинівській шахті ДП «СхідГЗК». Відновлено виробничу діяльність Сабівського гранітного кар’єру, - і це далеко не увесь перелік.
- Економіка розігріває соціальну сферу. І за цим напрямком ми теж розробили план дій. Задали правильний вектор. Проаналізували, які в області є проблеми, і нині працюємо по кожній із них. І вже маємо позитивний рух вперед, - зауважив Сергій Ларін.
Голова облдержадміністрації виділив і охарактеризував стан низки галузей – видобувної (буре вугілля, уран), енергозберігаючої, агропромислової, інфраструктуру області загалом, стан медицини, культури, освіти, охорони здоров'я.
Він нагадав, що нещодавно делегація від області була у Китаї – і це реальний зримий крок на шляху до відродження буровугільної галузі на Кіровоградщині, не лише в Олександрії, а й в Новомиргородському районі. Саме з Китайською стороною, що має чималий досвід і успіх у сфері видобутку, переробки і використання бурового вугілля, як універсального енергоносія, налаштована співпрацювати обласна влада, і в цьому питанні є підтримка на рівні держави.
Чимало питань вдалося вирішити і в урановій галузі. Заручившись особистою підтримкою Президента України область здобула право на будівництво ядерного заводу на своїй території. Бо ж той факт, що область лише видобуває сировину, а могла би мати мільйонні наповнення бюджету від її переробки, і спонукав обласну владу відстоювати право для Кіровоградщини на переробку урану. Сергій Ларін наголосив, що будівництво ядерного заводу на Кіровоградщині розпочнеться уже цього року.
Не оминув увагою Сергій Ларін і тему енергозберігаючих технологій. Цей напрямок в особливому полі зору керівництва держави, не пасе задніх у цьому плані і Кіровоградщина. Вже не перший рік в області виробляють і використовують альтернативні види палива – пеллети та тріску. А незабаром, як повідомив Сергій Ларін, на Кіровоградщині з'явиться друга, після Криму, електростанція, що працюватиме на сонячних батареях.
Сергій Ларін відзначив, що за останні 2 роки вдалося значно поліпшити стан доріг державного значення, що знаходяться на території області, на черзі – оновлення доріг по населених пунктах, бо саме цей напрямок – один із найгостріших: погані, роками неремонтовані сільські та міські дороги – постійна тема під час зустрічей голови облдержадміністрації з жителями області, у їхніх дзвінках на "Гарячу лінію", у десятках скарг в листах і на особистих прийомах. Тому дорожня галузь – серед пріоритетних, - запевнив журналістів, присутніх у студії, та глядачів голова облдержадміністрації.
Чималу увагу віддав Сергій Ларін і агропромисловому сектору, де обрано пріоритетні напрямки – відродження молочарства і овочівництва, а також зернозберігаючі потужності.
Не забуває керівник області і про завдання Уряду про зняття черг до дитячих садків. А для цього в області за останній рік відкрито десятки нових дитсадочків, створюються додаткові групи – робота триває і ближчим часом питання повністю буде вирішено.
Сергій Ларін підкреслив, що за 2 роки вдалося кардинально змінити на краще думку про область у столичних владних кабінетах: "Сьогодні центральні органи влади не вважають Кіровоградщину за депресивний регіон. Нашу область чекає успіх. Я впевнений", - так завершив своє вступне слово під час прямого ефіру Сергій Ларін.

Коли в прямому ефірі перша особа регіону, спектр питань, зазвичай широкий: від будівництва сміттєпереробного заводу – до улюбленого виду спорту. Та на питання кореспондента тижневика "Діалог" про особисте ставлення до теми війни і вшанування ветеранів Сергій Ларін відповів детально, до подробиць. Є теми, значення яких применшити неможливо.
Я переконаний, що немає тієї сім’ї, яку б не зачепила війна. І моє ставлення до цього таке ж саме, як у мільйонів нормальних людей. Моє ставлення ви бачили, коли ми відзначали 65-річчя перемоги у Кіровограді, коли у місто на площу і на Вали вийшли п’ятдесят тисяч людей – дорослі, діти, дідусі із онуками. Чим далі ми від сорок п’ятого року, тим міцнішою повинна бути наша пам’ять. І про ті події, про правду війни, і про роль звичайного радянського солдата, усього народу, трудівників у тилу і на першій лінії оборони, бо саме вони перемогли ворога. Ви знаєте, якої ваги турботі про ветеранів надає наш Президент. Ця тема червоною ниткою проходить і через його нові соціальні ініціативи.
Системне підвищення ветеранам, інвалідам пенсійних виплат, суттєва доплата до Дня перемоги – у нинішньому році інваліди першої групи отримають до 2 тисяч гривень, інваліди другої – буквально на 100 гривень менше. Всі учасники війни теж отримають солідну доплату. Це і є підтвердження тієї турботи, яку демонструє держава до наших ветеранів. Ми також протягом двох років, я вважаю, дуже помітний пласт роботи виконали – це і автомобілі, що їх вручили інвалідам війни першої групи меценати в Олександрійському, Новоукраїнському, Олександрівському та інших районах майже 100 автомобілів. Ветеранські палати – це наше завдання номер один, і ми його виконуємо як у розрізі медичної реформи, так і у розрізі опіки над людьми похилого віку. За 2 роки ми відремонтували і зробили комфортними 285 ветеранських палат.
Далі – наша акція «Зірка пам’яті», коли і соціальні працівники, і школа, і бізнес, і лікарі, і місцева влада зобов’язані системно піклуватися кожним ветераном, кожним інвалідом, де б він не жив. Головне, щоб всі оці дії були без нагадувань.
Сергій Ларін розповів присутнім у студії про свого діда, який не потрапив на фронт, а працював, як і мільйони людей, для фронту, для перемоги у тилу ворога.
- Ледь живим, з підірваним здоров'ям повернувся до рідного дому. Сьогодні, коли учасників бойового і трудового фронту залишилося дуже і дуже мало, ми зобов’язані пам’ятати і шанувати кожного, - переконаний Сергій Ларін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool