Рятувальник з Кіровоградщини прихистив у своєму будинку дві родини переселенців зі сходу України

Березень 26, 2015 | Новини | Переглядів: 834 | Коментарі: 0

Родини Коструб з Донеччини та Фагутько з Луганська до початку бойових дій проживали на сході України. Так, 65-річний Олександр Коструб, інвалід II групи, вже тривалий час хворий на цукровий діабет складної форми.

Наприкінці 2013 року хвороба почала прогресувати і чоловік лікувався у медичному закладі. Та коли бойові дії почали посилюватися і проходити лікування стало неможливим, пан Олександр разом із дружиною вирішили переїхати до міста Новоукраїнка Кіровоградської області. Там родина певний час проживала у родичів, але згодом, зрозумівши, що родичі не надто раді таким гостям, почали шукати житло.
Вирішив проблему із житлом для переселенців рятувальник 19-ї державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Кіровоградській області Сергій Грозан.
“Дізнавшись, що нам немає де жити, Сергій запропонував нам будинок своїх батьків, які померли 4 роки тому. У помешканні ніхто не проживав, будинок нам сподобався. Ми погодилися, а коли запитали про ціну, Сергій лише запитав: “Ви бачите, що написано у мене на формі? Рятувальник. Це мій обов’язок допомагати людям. Тому нічого не потрібно платити”, - розповідає Олександр.
Вже майже рік родина Коструб живе у будинку рятувальника. Сергій Грозан постійно допомагає сім’ї як із продуктами харчування, так і з одягом, вирішує всі побутові проблеми.
“Складно підібрати слова, аби виразити вдячність Сергію, Людині з великої літери. Дякуємо йому за щиру підтримку та допомогу. Саме завдяки таким людям, як він, і тримається весь світ”, - зазначає Олександр Коструб.
Вдячна Сергію Грозану і родина Фагутько з Луганська. В листопада 2014 року, Сергій Фагутько з дружиною та 4-річним сином також переїхали до Новоукраїнки Кіровоградської області. Спочатку, коли були кошти, знімали будинок, а потім гроші закінчилися. На допомогу родині також прийшов рятувальник Сергій Грозан. Виявляється у спадок рятувальнику дістався ще й будинок дідуся та бабусі, який також був пустим. Тому Сергій одразу запропонував родині жити там.
“Сергій сказав, аби жили там, стільки потрібно. І якщо потрібна якась допомога – аби одразу зверталися до нього. Ми дуже вдячні цій людині, яка підтримала нас у тяжку хвилину та простягнув руку допомоги. Відтепер ми маємо, до кого звернутися. Він став частиною нашої родини”, - зазначив Сергій Фагутько.
Родини Коструб та Фагутько щиро вдячні рятувальнику Сергію Грозану за його чуйність, розуміння та постійну допомогу у вирішенні їх проблем.
“Нехай благословляє Вас, пане Сергію, Господь і посилає Вам здоров’я на довгі роки”, - зазначають родини Коструб та Фагутько.

Прес-служба ДСНС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool