Робітник виявився... злодієм

Січень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1267 | Коментарі: 0

 На Кіровоградщині працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали п’ятьох місцевих жителів. Зловмисники за одну ніч примудрилися поцупити зі складу одного з місцевих сільгосппідприємств 20 тон мінеральних добрив. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області 

Пригода мала місце наприкінці минулого року. Незадовго до цього господар ТОВ на одному із Кіровоградських підприємств здійснив закупівлю мінеральних добрив для вирощування зернових культур. Організатор крадіжки працював вантажником на підприємстві постачальника. Розуміючи, що вартість добрив досить висока, зловмисник вирішив викрасти нещодавно завезений ним товар та заробити на цьому грошей. 

Пізнього вечора молодик разом із своїми знайомими пошкодили замки на дверях приміщення складу, а потім завантажили кілька мішків із міндобривом до мікроавтобусу, який належав одному із підозрюваних . За кілька кілометрів злодіїв чекав значно більший автомобіль. Перекладаючи мішки з добривом до вантажної фури, злодюжки кілька разів поверталися до складського приміщення.
Доклавши чимало сил, вони за одну ніч винесли зі складу та завантажили до автомобіля 400 мішків мінеральних добрив, вагою 50 кг кожний. Загальна кількість краденого склала 20 тон.
Вже на ранок наступного дня підозрювані виїхали на територію сусідньої області та обміняли добрива на насіння. З ним знову повернулися до Кіровограда та встигли реалізувати товар, заробивши на цьому 56 тисяч гривень.
По закінченню оборудки організатор крадіжки та його помічник розрахувалися(!) зі своїми спільниками. Водії автомобілів та вантажники отримали аж… по 1 тисячі гривен.
Однак дуже скоро радість від вдалої операції злодіям зіпсували працівники міліції, які вийшли на їх слід.
За словами заступника начальника Вільшанського РВ УМВС України в Кіровоградській області Станіслава Чіндія, під час затримання підозрювані знаходилися у себе вдома. В домоволодінні одного з них було виявлено частину зароблених в наслідок крадіжки грошових коштів. В даний час перевіряється причетність зловмисників до скоєння ряду інших подібних злочинів. По даному факту порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка поєднана з проникненням у приміщення, що завдала значної шкоди), санкцією якої передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Добрива повернуто власнику.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool