Реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер) - не примусовий

Жовтень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 3169 | Коментарі: 0

Податковим кодексом України збережені право фізичних осіб – платників податків з релігійних переконань відмовитись від податкового номера та альтернативна форма обліку таких платників податків. Окрім того ним запроваджено облік всіх фізичних осіб – платників податків без використання ідентифікаційних номерів. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Облік осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби, ведеться за прізвищем, ім'ям, по батькові і серією та номером діючого паспорта без використання реєстраційного номера облікової картки. У паспортах зазначених осіб органами державної податкової служби робиться відмітка про наявність у них права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.
Фізична особа-платник податків, яка відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, для забезпечення її обліку як платника податків за прізвищем, ім'ям, по батькові і серією та номером паспорта, має особисто подати відповідному органу державної податкової служби повідомлення про таку відмову, пред'явити паспорт та, у разі необхідності, інші документи.
Порядок дій фізичної особи та податкових органів встановлені Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, затвердженим наказом Державної податкової адміністрації України 17.12.2010 №954.
Взяття на облік фізичних осіб здійснюється протягом десяти робочих днів від дня подання до органу державної податкової служби Повідомлення фізичної особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків (Форма№1П). Таке Повідомлення фізична особа подає до органу державної податкової служби за місцем свого проживання. Для заповнення Повідомлення використовуються дані паспорта громадянина України та інших документів, які подаються у разі зміни паспортних даних. Після взяття на облік за зверненням фізичної особи орган державної податкової служби вносить до паспорта громадянина України такої особи відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.
Громадяни України, які відмовились від прийняття ідентифікаційного номера і мають відповідну відмітку у паспорті, обліковуються як платники податків та інших обов'язкових платежів за серією та номером паспорта.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool