Прокуратура: Незаконні обмеження на водокористування в Cуботцях знято

Травень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1225 | Коментарі: 0

Принципова позиція Знам’янської міжрайонної прокуратури дозволила мешканцям села Суботці, як і раніше, безперешкодно, користуватися водоймою №5. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Власне, обмеження загального водокористування були запроваджені рішенням Суботцівської сільської ради наприкінці минулого року. При проведенні перевірки законності такого рішення Знам’янською міжрайонною прокуратурою виявлено порушення Конституції України, законів України «Про охорону навколишнього середовища» й «Тваринний світ», а також - Водного кодексу України. З’ясовано, що сесія сільради за відсутності подання державних органів охорони навколишнього середовища, водного господарства, санітарного нагляду та інших спеціально уповноважених державою органів, не мала на те передбачених законом повноважень приймати рішення щодо обмеження користування водоймою.

Втім, принесений прокурорський протест щодо скасування незаконного рішення Суботцівською сільською радою було відхилено, що змусило Знам’янського міжрайонного прокурора звернутися з позовом про скасування вказаного рішення сесії до Кіровоградського окружного адміністративного суду.
Позов прокурора задоволено в повному обсязі. Незаконні обмеження на водокористування в селі Суботці остаточно знято.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool