Прокуратура на захисті прав дітей

Січень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1385 | Коментарі: 0

В Кіровоградській області налічується близько 180 тисяч дітей. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Сьогодення вимагає від органів прокуратури вжиття дієвих та ефективних заходів для захисту прав дітей. У 2011 році за втручання органів прокуратури області поновлено права понад 3 тис. неповнолітніх. Зокрема, сім»ям з дітьми, дітям-сиротам, учнівській молоді виплачено понад 3 млн. грн. За документами прокурорського реагування прокуратурою порушено 47 кримінальних справ, 514 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Вжито низку організаційно-практичних заходів, спрямованих на активізацію правозахисної діяльності з питань попередження правопорушень та злочинності серед дітей. Проведено міжвідомчу нараду, на якій обговорено стан додержання законодавства, спрямованого на попередження правопорушень та злочинності серед дітей, а також координаційні наради з питань боротьби зі злочинністю, в тому числі, серед підлітків, якими узгоджено спільні заходи. Їх виконання сприяло покращенню криміногенної ситуації в підлітковому середовищі. За документами прокурорського реагування 37 посадових осіб органів кримінальної міліції в справах дітей притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
Проблемне питання захисту прав учнів професійно-технічних закладів розглянуто на розширеному засіданні колегії прокуратури області. Рішенням колегії визначено ряд заходів, які сприяли значному покращенню на даному напрямку роботи, а внесені документи прокурорського реагування - реальному поновленню прав учнів цих закладів.
У 2012 році органи прокуратури області продовжать впроваджувати комплексний підхід до проблем дітей.
     


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool