Проблемні питання ведення бізнесу обговорили під час зустрічі в Головному управлінні Міндоходів у Кіровоградській області

Листопад 26, 2013 | Новини | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

У заході взяли участь заступник начальника Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області Тетяна Соколенко, провідні фахівці Головного управління, а також представники малого бізнесу та голови спілок підприємців Кіровоградської області.

Темою зустрічі стало обговорення порядку нарахування, термінів сплати та подання звітності по єдиному соціальному внеску, нові правила сплати податку на нерухоме майно, порядок використання платіжних терміналів, а також зміни до Податкового кодексу України.
Відкриваючи зустріч Тетяна Соколенко зауважила, що на Кіровоградщині передача функцій по адмініструванню єдиного соціального внеску від органів Пенсійного фонду до органів Міндоходів пройшла без ускладнень. Були створені додаткові робочі місця для прийняття звітності з єдиного внеску, облаштовані клієнтські місця для зручного формування платниками звітності. Крім цього платникам податків надана можливість подавати звітність в електронному вигляді, якою скористалися 55% суб‘єктів господарювання.
Начальник інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів в області Наталія Гай-Воронська ознайомила присутніх з новими правилами сплати податку на нерухоме майно та наголосила на необхідності з’явитися до податкових інспекцій за місцем податкової адреси (прописки) тих громадян-власників квартир та/або будинків, у яких житлова площа об’єктів житлової нерухомості перевищує пільгову, з оригіналами документів про право власності на об'єкти житлової нерухомості для проведення звірки з даними, отриманими від органів державної реєстрації прав на нерухоме майно.
Голова обласної ради підприємців Людмила Шубіна звернула увагу на проблеми з поданням звітності в електронній формі 20 листопада. У свою чергу Тетяна Соколенко звернулася до суб‘єктів малого підприємництва з проханням не відкладати подання звітності на останній прийомний день, щоб не перевантажувати приймальний шлюз Міндоходів.
Голова спілки малого та середнього підприємництва Кіровоградської області Олена Надутенко подякувала міндоходівцям за зустріч та наголосила на необхідності здійснення постійного діалогу між контролюючими органами та бізнесом, що дає змогу не тільки вирішити проблемні питання, а й бути поінформованими у всіх новаціях податкового законодавства.
Зустріч відбулась у форматі конструктивного діалогу, в ході якого, фахівці Міндоходів відповіли на численні питання учасників заходу.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool