Правоохоронці проводять розслідування за фактами незаконного зберігання зброї жителем Кіровоградщини

Липень 07, 2016 | Новини | Переглядів: 721 | Коментарі: 0

Попередньо встановлено, що раніше судимий 57-річний мешканець Бобринецького району зберігав на території домоволодіння предмети, схожі на набої, корпуси від гранат, карабін та снаряд часів Другої світової війни.

До відділу поліції надійшло повідомлення від жительки одного з сіл про те, що вдома у свого родича вона знайшла мішок із боєприпасами, який забрала до свого домоволодіння, щоб у подальшому добровільно здати до правоохоронних органів.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Під час перевірки інформація знайшла підтвердження. На подвір’ї поліцейські виявили та вилучили предмети, схожі на стрічки з набоями, у кількості 65 та 69 одиниць, фрагмент штик-ножа, 3 корпуси гранат Ф-1, карабін «Мосіна», а також бляшанку з сипучою речовиною жовто-зеленого кольору, предмет, схожий на навчально-імітаційний запал до гранати, та металеву коробку з предметами, схожими на капсулі, у кількості 21 штуки.
Крім того, під час огляду за добровільною згодою «власника» арсеналу території його домоволодіння, правоохоронці виявили предмет, схожий на 100-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни зі слідами корозії. За словами чоловіка, «трофей» він знайшов на полі неподалік села.
Боєприпаси та зброю вилучено і направлено на дослідження.
За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами Бобринецького відділу поліції
ГУНП в Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool