Понад 82 відсотки хворих на корона вірус - мешканці Кропивницького

Серпень 18, 2020 | Новини | Переглядів: 911 | Коментарі: 0

Про це повідомила головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук під час позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС сьогодні, 18 серпня.

Із початку епідемії у Кропивницькому офіційно зареєстрували 615 випадків захворювань на COVID-19. Це 82% від загальної кількості інфікованих у регіоні.

Більша частина мешканців Кіровоградщини, у яких було підтверджено коронавірус, уже одужали.

Як зазначила заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА Наталя Горбенко, на Кіровоградщині продовжують лікуватися від коронавірусної інфекції 37 людей. Лише шестеро перебувають вдома. Усі решта знаходяться на стаціонарі. Ліжковий фонд в інфекційних відділеннях госпітальних баз заповнений на 14%.

Перший заступник голови ОДА Ігор Кузьмін наголосив на важливості дотримання протиепідемічних норм серед населення: «Наше завдання – залишитись у «зеленій» зоні. Ми зможемо зробити це тільки тоді, коли будемо відповідально ставитись до заходів безпеки».
Він нагадав, що на період адаптивного карантину на Кіровоградщині продовжують діяти певні обмеження.

«Підприємці повинні здійснювати всі належні заходи з дезінфекції у закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі та ринках, а також у розважальних закладах. Перевізникам також слід уважно дотримуватись протиепідемічних заходів під час організації пасажирських перевезень. Громадяни зі свого боку мають із відповідальністю ставитись до власного здоров’я, зважати на соціальну дистанцію та перебувати в громадських місцях у засобах індивідуального захисту. У «зеленій» зоні обмежень набагато менше у порівнянні з регіонами з високим рівнем епідемічної небезпеки, проте вони є і їх слід свідомо дотримуватись», - зауважив Ігор Кузьмін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool