Податкова запрошує нотаріусів та адвокатів Кіровоградщини задекларувати доходи

Березень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

Фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність (приватні нотаріуси, адвокати, аудитори, бухгалтери, оцінщики, інженери чи архітектори, особи, які проводять наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку діяльність), повинні до 1 травня подати декларацію про майновий стан і доходи та сплатити податок до бюджету за ставками 15% або 17% в залежності від суми отриманих в звітному місяці доходів (до 10730 грн. – 15%, із суми перевищення – 17%)

Ставки податку вказані відповідно до п. 167.1 ст. 167 Кодексу.
Декларація заповнюється на підставі даних книги обліку доходів та витрат.
У разі, якщо такі особи стали на облік в органах податкової служби, то оподаткуванню підлягає чистий дохід, тобто різниця між отриманими доходами і документально підтвердженими витратами.
При неотриманні довідки про взяття на облік, оподаткуванню підлягає вся сума доходу без врахування понесених витрат.
Нагадуємо, що з цього року для зручності обслуговування громадян і підприємців на офіційному веб-порталі ДПС України запроваджено новий сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді (http://sts.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2013).


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool