Податкова: Деякі особливості декларування доходів громадян, отриманих протягом 2011 року

Квітень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1114 | Коментарі: 0

З 2012 року у відповідності до п.179.11 Податкового кодексу України свої доходи, майновий стан та витрати, а також членів своїх сімей за 2011 рік повинні задекларувати державні службовці, судді та особи, які претендують на зайняття посади державного службовця. 

Декларація подається до податкової інспекції за місцем податкової адреси (проживання) за встановленою формою до 1 травня нинішнього року.

Крім того, фізичні особи, які протягом звітного року отримували доходи від декількох податкових агентів і при цьому загальна сума таких доходів за будь-який календарний місяць перевищувала десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2011 році – 9410 грн.) повинні подавати декларацію про майновий стан і доходи за своїм місцем реєстрації.
Слід нагадати, що неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до них перекручених даних, неведення або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов'язкову форму обліку, - тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від 3 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 грн. до 136 грн.). Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою повторно, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool