Підприємцем в України можна стати і в 16 років

Січень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 1036 | Коментарі: 0

Фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і бажає займатися підприємницькою діяльністю, може бути надана повна цивільна дієздатність.

У разі наявності письмової згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальника або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована підприємцем. За цієї умови фізична особа, з моменту державної реєстрації її як підприємця, набуває повної цивільної дієздатності.
Відповідна норма передбачена ч. 3 ст. 35 Цивільного кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV із змінами та доповненнями.
ДПС у Кіровоградській області нагадує – питання взяття на облік самозайнятих осіб в органах державної податкової служби визначено у ст. 65 Податкового кодексу України.


Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Кіровоградській області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool