Підготовка до жнив триває (ФОТО)

Червень 20, 2012 | Новини | Переглядів: 2028 | Коментарі: 0

Кіровоградщина по праву має славу житниці України. А щоб золоте зерно потрапило з полів до хлібоприймальних пунктів, а звідти до наших столів у вигляді хлібобулочних виробів, крім аграріїв щороку докладають чимало зусиль різні служби регіону.

Захистити врожай від вогню допомагають сільгоспвиробникам фахівці Управління Держтехногенбезпеки. Під час перевірок аграрних підприємств інспектори держпожнагляду вказують на недоліки у сфері пожежної безпеки та вимагають їх усунення.
Задовго до початку зернозбиральної кампанії проведено перевірки стану пожежної безпеки елеваторів та хлібоприймальних пунктів. На території області 55 таких підприємств, 5 з них на сьогодні не працюють. Слід зазначити, що керівники елеваторів, сільгосппідприємств та хлібоприймальних пунктів відповідально ставляться до виконання приписів органів держпожнагляду та вирішення питань, пов'язаних із забезпеченням належного стану пожежної безпеки підпорядкованих підприємств.
Разом з тим, стан пожежної безпеки об’єктів елеваторної і зернопереробної промисловості потребує поліпшення. Приписами органів ДПН керівникам зерноприймальних та зернозберігальних підприємств запропоновано 908 протипожежних заходів, з яких виконано лише 689. Тож з метою запобігання пожежам з тяжкими наслідками, на об’єктах зернопереробної галузі органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки в області з початку 2012 року за невиконання і порушення правил пожежної безпеки притягнуто до адміністративної відповідальності 111 посадових осіб, тимчасово, до усунення недоліків, винесено постанови про застосування запобіжних заходів по 3 підприємствах, 22 будівлях, 164 дільницях електромережі, що експлуатувались в пожежозагрозливому стані.
Наразі в області тривають рейдові перевірки місць переробки та зберігання врожаю за участю працівників Управління Держтехногенбезпеки. Днями така перевірка пройшла у господарствах Олександрівського району. Прикладом відповідального ставлення до пожежної безпеки є Товариство з додатковою відповідальністю «Фундукліївське хлібоприймальне підприємство», що знаходиться в смт Олександрівка: об’єкт обладнано автоматичною пожежною сигналізацією, кількість вогнегасників на підприємстві відповідає нормам належності, призначено відповідального за стан пожежної безпеки, з працівниками проведено відповідні інструктажі. З числа працівників підприємства створена добровільна пожежна дружина на озброєнні якої знаходяться не лише вогнегасники, а й мотопомпа, за допомогою якої в разі необхідності можна ліквідувати пожежу.
Гірший стан справ у сільськогосподарському товаристві з обмеженою відповідальністю «Тясмин», що знаходиться в селі Бірки. Тут складське приміщення для зберігання зерна не обладнане автоматичною пожежною сигналізацією, відсутній пожежний щит, виявлено ще цілий ряд прогалин у протипожежному захисті. Тож керівникам господарства є над чим працювати.
Працівники Управління Держтехногенбезпеки докладуть максимум зусиль, аби зберегти врожай від зазіхань «червоного півня».

Управління Держтехногенбезпеки в області

Підготовка до жнив триває (ФОТО)

Підготовка до жнив триває (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool