Переможний акорд Кіровоградської музичної школи у Болгарії

Липень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1349 | Коментарі: 0

У червні в містечку Кранєво (Болгарія) відбувся 8 Міжнародний фестиваль-конкурс «Славянський венець», у якому взяли участь 26 учнів та 9 викладачів Кіровоградської музичної школи №2 ім.Ю.С.Мейтуса .

У складі творчої делегації Кіровограда булобагато талановитих кіровоградців: духовий оркестр –керівник Б.Максименко, ансамбль викладачів «Диксиленд» –керівник Б.Максименко, дует акордеоністів та 15 солістів – виконавців на різних музичних інструментах.
Журі, яке очолював академік, професор Варненської консерваторії, композитор, керівник дитячого хору Болгарського радіо та телебачення Христо Недялков, із захопленням сприймали виступи учнів та викладачів, високо оцінило виступи наших колективів: 7 перших місць у колективів та солістів - Дарини Грачової (фортепіано), Тараса Грачова – труба, Володимира Лопати-кларнет, Анни Глушко-фортепіано, 3 других місця у Богдана Добрянського - саксофон, Олега Бабенка – ксилофон, Дарина Грачова - акордеон, 8 учасників отримали дипломи 3 ступеня – Марія Полтавчук – вокал, Віктор Лозовський – труба і баян, Костянтин Сахарнацький – тромбон, Олена Лопата – саксофон, Марк Андрущенко – кларнет та двоє найменших учасників –піаністів – Ярослав Добрянський та Дар’я Тімошевська. Духовому оркестру надано право відкривати гала-концерт переможців.
Ці переможні результати свідчать про самовіддану та кропітку роботу з талановитими дітьми викладачів високої кваліфікації однієї з кращих мистецьких шкіл нашого краю.
Саме викладачі Б.Максименко, М.Максименко, В.Шелабокова , А.Глушко, В.Лопата, В.Марініч, В.Стоян, О.Мироненко, концертмейстери О.Сербін, Г.Полтавчук разом із директором, засл. працівником культури України Валентиною Ревенко, передають мистецькі знання та відданість улюбленій справі своїм вихованцям, плекають нову духовну еліту України.
Привітна Болгарія - чудовий край для відпочинку дітей. Наші діти змогли не тільки гарно відпочити на Чорноморському узбережжі Болгарії, а й подружитися з дітьми Росії, Молдови, Білорусі, України, Болгарії. Адже мистецтво - велика сила єднання і дітей, і дорослих. Незабутніми були спільні переживання українців у Болгарії за нашу збірну по футболу, хор з міста Рівне співав гімн під супровід нашого духового оркестру.
Кіровоградці познайомилися з чудовою природою та культурою Болгарії, побували на кількох екскурсіях історичного, культурного та фольклорного напрямку. Наприкінець свого перебування у Болгарії колективи музичної школи №2 ім.Ю.С.Мейтуса отримали запрошення на участь у іншому престижному виконавському Міжнародному конкурсі

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool