ОТГ - це реальний механізм і можливість змінити якість життя громад,- Сергій Кузьменко

Грудень 04, 2017 | Новини | Переглядів: 744 | Коментарі: 0

Під час традиційної щопонеділкової апаратної наради голова облдержадміністрації загострив увагу на подіях минулого тижня, серед яких був Форум регіонального розвитку "Об’єднані територіальні громади Кіровоградщини: виклики, успіхи та перспективи".

Сергії Кузьменко подякував організаторам та учасникам Форуму за якісну підготовку та проведення заходу.

"Ми говоримо про найуспішнішу реформу в нашій державі – реформу децентралізації. Два роки тому ми ні на кого не тиснули і нікого не змушували до об'єднання. Ми чекали поки люди вникнуть в суть реформи, поки керівники територій стануть на чолі цього процесу і зрозуміють, які переваги отримає ОТГ", - наголосив очільник області. Нині в області створено 16 ОТГ, у 13 з яких відбулися перші вибори. Цей процес триватиме й надалі.

Сергій Кузьменко вкотре підкреслив, що об’єднані громади створюються не задля кількості і звітності. "ОТГ – це реальний механізм і можливість змінити якість життя людей" ,- підкреслив він. При цьому процес створення ОТГ підкріплює низка інших реформ, що нині впроваджуються в державі. Як приклад, реформа охорони здоров'я дає можливість уже у 2018 році підсилити первинну ланку медицини, створивши мережу амбулаторій. Лише Кіровоградщина отримає близько 100 млн. грн. на спорудження нових амбулаторій, їх матеріально-технічне та транспортне забезпечення.

"Від початку старту реформи децентралізації Кіровоградщина отримала додаткові 54 млн. грн. із державного бюджету на підтримку ОТГ. Це ті ресурси, які не можливо було б отримати без процесу створення об'єднаних громад. Ці кошти спрямовано на вирішення нагальних потреб громад – покращення стану доріг, освітлення вулиць, дитсадків, лікарень, амбулаторій тощо", - зауважив голова облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко зауважив, що підтримуватиме тих керівників РДА, які дбатимуть не про власні повноваження, а про успіх країни і всіляко сприятимуть створенню спроможних територіальних громад.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool