Обласна влада не економить на освіті, - Сергій Коваленко

Листопад 08, 2018 | Новини | Переглядів: 807 | Коментарі: 0

В Центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар для представників ОТГ щодо формування спроможної мережі закладів освіти в об’єднаних територіальних громадах в умовах освітньої реформи.

В його роботі взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко.

За його словами, на зміну неефективній мережі навчальних закладів, три роки тому започатковано освітні системи, які здатні задовольнити максимальний рівень розвитку здібностей дитини.

"Основне, що ми зараз робимо в рамках реформи - формування освітніх систем, в центрі уваги якої є дитина, а не тарифікація вчителя. Саме на цьому принципі, що запропонував Василь Сухомлинський, базується Нова українська школа", - зазначив посадовець.
Перший заступник голови ОДА повідомив, що в області наразі діє 74 опорні школи та 194 філії. "Ми створили заклади, які об’єднуюсь дошкільну, загальну середню, позашкільну освіту і таким чином можемо гарантувати самодостатню відкриту до запитів суспільства освітню систему", - підкреслив він.

"Ми маємо території, що пройшли етап створення потужних освітніх систем, де працюють над якісними змінами, впроваджують нові форми навчання, працюють на результат ЗНО. Водночас, маємо райони і ОТГ, де ще не створено умови для якісної освіти", - констатував Сергій Коваленко.

Успішність реформи він продемонстрував на прикладі двох територій – Бобринецької ОТГ та однойменного району.

"У Бобринецькій ОТГ діє 3 навчальні заклади, де навчаються 1200 учнів. У Бобринецькому районі на таку ж кількість школярів припадає 30 навчальних закладів. Як результат, у рейтингу за якістю освіти ОТГ на першому місці, район – займає останні позиції. Тому ще є над чим працювати", - зауважив він.

Також Сергій Коваленко звернув увагу на фінансування галузі.

"Ми не економимо на освіті. Ми витрачаємо той ресурс, який має дати позитивні результати", - підкреслив посадовець, додавши, що область має на цей напрямок достатньо коштів.

"Щоб закрити до кінця року фінансування по новій тарифікації, прийнято рішення направити додаткову освітню субвенцію 27,5 млн. грн. на місця", - повідомив Сергій Коваленко. "Крім цього, в рамках впровадження реформи "Нова українська школа" область отримала 50 млн. грн. , що були роздані територіям для придбання кабінетів природничо-математичного циклу. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool