Незабаром у м. Кіровограді пройде виставка прав людини.

Вересень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1019 | Коментарі: 0

Чому права людини є однією з найвищих цінностей людства? Знайти відповідь на це запитання Вам допоможе мандрівна виставка з прав людини «Кожен має право знати свої права», яку вперше буде презентовано в м. Кіровограді з 17 по 25 вересня 2012р.

Виставка дає можливість кожному відвідувачу відчути, наскільки важливо не тільки знати, але й вміти захистити свої цінності. Створено її в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Організатором виставки на Кіровоградщині є Дитяча екологічна громадська організація «Флора» в партнерстві з Обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д.І.Чижевського, ГО «Територія успіху» та Кіровоградським обласним відділенням ВБО «ВМ ЛЖВ».
Виставка складається з 25 панелей, що містять цікаву, ілюстровану та сучасну інформацію про права та свободи людини.
Експозиція об’єднала декілька інформаційних частин: «Еволюція прав людини», «Цінності прав людини», «Окремі аспекти прав людини» і «Права дитини».
Особливістю виставки є те, що розроблена вона, в першу чергу, для молодіжної аудиторії та може бути потужним освітнім інструментом для навчання правам людини. Зауважимо, що гідами на виставці стануть самі старшокласники, які пройдуть попередню підготовку.

Виставка пройде з 17 по 25 вересня 2012р., з 10 до 16 години у приміщенні Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24), відділ абонементу.

Відкриття - 17 вересня 2012 року о 13:00.

Контактна особа: Юлія Бочарова-Туз, тел.: (099)6859300.
E-mail: yuliyatuz@gmail.com

Довідково: Перша презентація експозиції відбулася 9 червня цього року у м. Києві, в «Європейському містечку». У вересні – листопаді 2012 року відбудеться перший пілотний тур експозиції в 7-ми областях України. На даний час готується методичний посібник для вчителів та викладачів щодо особливостей роботи з експозицією. З панелями експозиції можна ознайомитись в розділі «Бібліотека» сайту www.edu.helsinki.org.ua за наступним посиланням: http://edu.helsinki.org.ua/b-bl-oteka/metodichn-mater-ali/peresuvna-ekspozits-ya-kozhen-ma-pravo-znati-svo-prava.
Виготовлення експозиції та її перший пілотний тур здійснюються в рамках проектів громадської організації М’АРТ, Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Норвезького Гельсінського Комітету.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool