Нехай свята вода лише зцілює мешканців Кіровоградщини

Січень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

Водохреще - велике християнське свято, яке завершує новорічно-різдвяний цикл - кожен з нас відзначає згідно з національними традиціями, власними уподобаннями та можливостями.

Центральне місце в дійстві займають обряди, пов’язані з водою: після занурення хреста священнослужителем вона вважається освяченою і усі бажаючі можуть зануритись у цілющу рідину. Як правило, церемонія відбувається під відкритим небом, на берегах річок, ставків, озер. Вважається, що хрещенська вода додає сили і є спасінням від усіх недуг. Втім, вона може й забрати життя.

Працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням бути обережними на льоду та дотримуватися правил безпеки, адже вода не любить необачних. Небезпечно поєднувати обряд з вживанням алкогольних напоїв – спиртне притуплює відчуття холоду, але організм від цього охолоджуватися не перестає. Купатися можна лише в спеціально призначених для цієї мети місцях. Безпосередньо перед зануренням слід розігрітися – зробити гімнастику – і тільки потім пірнати в крижану воду. Опісля - витертися насухо, одягтися та випити гарячого чаю.

Будьте обережні і гарних вам свят!

Територіальне управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool