Найдовший в Україні рушник розгорнули в Кропивницькому

Серпень 03, 2022 | Новини | Переглядів: 1687 | Коментарі: 0

Найдовший в Україні рушник, виконаний у старовинній техніці фелтингу, і який назвали «Рушником єдності», розгорнули в обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Шевченка.

Про це повідомила директор закладу Таїса Манжула сьогодні, 3 серпня.

Найдовший в Україні рушник, виконаний у старовинній техніці фелтингу, і який назвали «Рушником єдності», розгорнули в обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Шевченка.


«Це унікальний рушник. Виготовлений він не в класичній, а в старовинній техніці фелтингу – валяння вовни за допомогою голок. Сьогодні «Рушник єдності» знаходиться у виставково-презентаційній залі і кожен охочий може прийти до бібліотеки й подивитися на цей рукотворний шедевр», – зазначила Таїса Манжула.

Довжина рушника – майже 12 метрів. Торік його створили викладачі та студенти Фахового коледжу культури і мистецтв міста Калуша, що на Івано-Франківщині. У ньому поєднані українські етнографічні орнаментальні мотиви 22 регіонів України.

Рушник подорожує країною і почергово розміщується в усіх куточках України в мережі спеціалізованих бібліотек для дітей.

Естафета подорожі рушника стартувала в Національній бібліотеці України для дітей в Києві. Після «Рушник єдності» побував у Запоріжжі, Полтаві та Дніпрі.

У Кропивницькому виставка рушника-рекордсмена триватиме до 18 серпня. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool