Начальник залізниці окреслив основні напрямки та задачі розвитку Одеської залізниці на 2015 рік

Квітень 14, 2015 | Новини | Переглядів: 741 | Коментарі: 0

Минулого тижня начальник Одеської залізниці Григорій Бойко провів селекторну нараду присвячену основним напрямкам роботи та задачам розвитку залізниці.

На початку наради Григорій Бойко нагадав присутнім про створення ПАТ «Укрзалізниця» протягом поточного року, яке передбачає 100% уставний капітал держави при збереженні єдиного технологічного комплексу залізниць. Це дозволить залізниці значно збільшити обсяги залучення капітальних інвестицій гостро необхідних для розвитку галузі. Тому головною метою колективу магістралі стане робота на єдиний результат фінансово-виробничої діяльності, напрацювання стратегії розвитку на 2015 рік та аналіз можливостей забезпечення стабільності залізниці.
За словами Григорія Бойка стан залізниці наразі дуже складний через низку існуючих проблем, зокрема критичного рівня зносу основних фондів локомотивного, вагонного, пасажирського, колійного господарств, а також господарства приміських перевезень (понад 80-90%). Крім того не виконано плани капінвестицій, капремонтів, не вирішені проблеми незавершеного будівництва, великий кредитний портфель тощо. Саме тому важливо усім колективом залізниці почати злагоджено працювати на єдиний результат фінансово-виробничої діяльності виробивши стратегію розвитку магістралі.
«Нам потрібні комплексні перетворення, кардинальні зміни методів управління. Працівники залізниці – це наш головний потенціал, тому необхідно мотивувати високо результативну працю наших залізничників, щоб кожен на своєму робочому місці міг проявити ініціативу, удосконалити технологію виробництва. Треба мотивувати працю людей за рахунок преміальної винагороди, тобто як приклад: за особистий внесок працівника в економію паливно-енергетичних ресурсів (що підтверджується засобами технічного обліку) ми готові виплачувати преміальну винагороду»,- підкреслив начальник залізниці.
Крім того в ході селекторної наради стало відомо, що найближчим часом буде розроблено і впроваджено стандарт «Бережливе виробництво» Одеської залізниці. Основне завдання керівництва залізниці підготувати дієву програму стабілізації фінансового стану, завдяки якій стане зрозуміло як підвищити ефективність основної діяльності, рентабельність перевезень і знизити експлуатаційну собівартість перевезень. Слід приділити увагу підсобно-допоміжній діяльності – для цього залізниця має достатні технічні можливості. Актуальним є питання відсутності гнучкої системи матеріально-технічного забезпечення, адже для працівників важливе своєчасне забезпечення і дотримання технологічного процесу ремонту і обслуговування. Сьогодні слід визначити потреби залізниці за номенклатурами, які мають бути підтверджені з технологією та графіками ремонту. Також буде кардинально покращено якість використання рухомого складу, його показників, починаючи з обігу вагонів, простоїв під однією операцією, технічну та дільничну швидкості.
Потрібно визначити реальну потребу у тяговому рухомому складі, провести моніторинг технічного стану локомотивів, вагонів, діагностику вузлів та агрегатів, проаналізувати коефіцієнт корисної роботи, встановити суворий контроль за використанням дизельного палива. Буде поновлено відповідальність виконавців усіх рівнів за пробіжні норми, за тонно-кілометрову роботу, за вагові норми, за простій і обіг локомотивів і недотримання режиму праці і відпочинку локомотивних бригад.
Через не виявлення пошкоджених іншими підприємствами вантажних вагонів збільшуються експлуатаційні витрати на ремонту. Залізниця витрачає додаткові кошти на закупівлю товарно-матеріальних цінностей для вагонних депо.
Вагонні депо залізниці за рахунок додаткових договорів можуть збільшити деповський ремонт власних вагонів – це дасть робочі місця, додаткове преміювання.
Цього року разом з інвесторами буде розвинуто і продовжено нарощування пропускної спроможності у напрямку порту Южний.
Служба пасажирського господарства розгляне можливість введення нових маршрутів курсування, опрацює це питання з обласними адміністраціями. У разі якщо буде досягнуто порозуміння буде задіяно рухомий склад, збережено штат провідників та ремонтників пасажирських депо. Залізниця й надалі виконуватиме соціальні зобов’язання по забезпеченню приміських пасажирських перевезень.
Начальники дистанції колії будуть забезпечені достатньою кількістю пального і техніки для підвезення колійних бригад до місця робіт, але дистанції колії мають звернути особливу увагу на належний моніторинг експлуатаційних даних колійної техніки, використання машин і механізмів.
На базі локомотивного депо Помічна для потреб усіх господарств залізниці буде забезпечено пошив рукавиць, сигнальних жилетів та халатів.
На завершення селекторної наради начальник залізниці зазначив, що Одеська залізниця продовжить активну співпрацю з Дорожнім профспілковим комітетом, адже соціальні витрати – це інвестиції у майбутнє залізниці, важливий інструмент підвищення ефективності роботи і необхідна умова реалізації стратегічних задач. «Найближчим часом для пенсіонерів будуть переглянуті доплати за вугілля, буде продовжено роботу з оздоровлення пенсіонерів, ветеранів, у повному обсязі будуть підготовлені до літнього сезону оздоровчі заклади. Важливим питанням є працевлаштування дітей залізничників – у вищі навчальні заклади відбиратимуть студентів, які у майбутньому стануть висококласними спеціалістами. Керівництво залізниці очікує від молоді інноваційних і раціоналізаторських пропозицій з удосконалення роботи», – підкреслив Григорій Бойко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool