На території Кіровоградщини розташовано 450 потенційно небезпечних об’єктів.

Травень 16, 2014 | Новини | Переглядів: 888 | Коментарі: 0

На окремих об’єктах наявні небезпечні хімічні речовини, на інших зберігається значна кількість паливно-мастильних матеріалів або вибухових речовин, що є основними чинниками небезпеки.

З метою попередження можливих надзвичайних ситуацій та у зв’язку із змінами у нормативно-правових та законодавчих актах щодо реалізації державної політики у сфері цивільного захисту, забезпечення пожежної та техногенної безпеки об’єктів в Управлінні ДСНС відбулася семінар-нарада з керівниками хімічно-небезпечних об’єктів та об’єктів підвищеної небезпеки.
Зі вступним словом до присутніх звернувся заступник начальника Управління ДСНС України в області Ігор Парфьонов. Ігор Вікторович зазначив, що семінар проводиться для інформування про основні вимоги нормативних документів щодо впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки, а також з метою ознайомлення з принципами роботи систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення у разі їх виникнення. Наявність таких систем дозволяє запобігти надзвичайній ситуації та звести матеріальні втрати до мінімуму.
У ході семінару фахівці Управління ознайомили слухачів з основними вимогами Положення про єдину державну систему цивільного захисту та повідомили вимоги керівних документів щодо організації та планування заходів захисту персоналу об’єктів та населення у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.
Під час практичної частини учасники заходу спостерігали за роботою пересувної хіміко-радіологічної лабораторії, яка є в Управлінні ДСНС України в області.
Завдяки насиченій програмі семінару, його учасники поглибили свої знання у сфері пожежної та техногенної безпеки та усвідомили необхідність впровадження систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій на об’єктах підвищеної небезпеки.
Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool