На Одеській магістралі підбили підсумки Місячника безпеки на залізничному транспорті

Жовтень 10, 2016 | Новини | Переглядів: 721 | Коментарі: 0

На регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» підбили підсумки «Місячника безпеки на залізничному транспорті», проведеного за дорученням Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Протягом вересня всі підрозділи регіональної філії приймали участь в проведенні масштабного заходу з метою пропаганди серед населення ключових питань на залізниці, а саме безпеки на залізничному транспорті та безпеки руху на залізничних переїздах. Також під час місячника велику увагу приділили й проблемі зростання випадків невиробничого травматизму та незаконного втручання в діяльність залізничного транспорту.

За минулий місяць в рамках профілактичної роботи працівниками регіональної філії загалом охоплено 774 учбових закладів, в тому числі школи, автошколи, інші навчальні заклади та підприємства. При цьому було проведено 1095 лекцій та занять, слухачами яких стали понад 43,3 тис. осіб.

Крім того, профілактична робота серед населення включала інші заходи, під час яких в регіонах було розповсюджено майже 7,4 тис. пам’яток «Водієві транспортного засобу щодо правил проїзду через залізничні переїзди», а також видано близько 5,7 тис. інформаційних плакатів різної тематики.

На Одеській магістралі підбили підсумки Місячника безпеки на залізничному транспорті

З 1 по 30 вересня біля регульованих переїздів встановлено 36 інформаційних щитів, 49 плакатів з висвітленням наслідків ДТП на залізничних переїздах та заходів щодо їх недопущення, 22 макети відеокамер. Здійснено 156 рейдів спільно з Національною поліцією щодо перевірки дотримання водіями транспортних засобів вимог Правил дорожнього руху при перетині залізничних переїздів.
Разом з цим, в ході місячника проведена й профілактично-роз’яснювальна робота через ЗМІ. Так, в друкованій пресі вийшло 34 публікації, працівниками регіональної філії прийнято участь в 19 ефірах на радіо та у 8 програмах по телебаченню. Фінальним заходом місячника стала зустріч з представниками провідних телерадіокомпаній з метою висвітлення ключових проблемних питань на залізниці у розрізі безпеки громадян та організовано прес-тур наднебезпечними об’єктами залізничної інфраструктури в Одесі.

Наразі робота щодо пропаганди безпеки на залізничному транспорті проводиться постійно. Зокрема на вокзалах Одеса-Головна, Миколаїв, Херсон, Шевченко, у пасажирських поїздах кожну годину здійснюється оголошення по гучномовному зв’язку щодо дотримання громадянами Правил безпеки на залізничному транспорті. Згідно графіків вагонних депо проводяться перевірки поїздів щодо стану внутрішнього обладнання, стану маршрутів проходів, технологічних проїздів. У науково-технічній бібліотеці Дорожнього центру науково-технічної інформації та її філіях на станціях Роздільна, Котовськ, Вапнярка, ім. Тараса Шевченка, Знам’янка підготовлені виставки з тематики щодо попередження невиробничого травматизму на залізничному транспорті. Окрім того, також здійснюється благоустрій пішохідних переїздів, поновлення знаків безпеки, обладнання переїздів попереджувальними стендами, наочною агітацією про наслідки ДТП, роздаються буклети, друкуються статті в засобах масової інформації, тощо.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool