На Кіровоградщині землі над золоторудним родовищем віддали всупереч законодавству

Жовтень 05, 2017 | Новини | Переглядів: 949 | Коментарі: 0

Прокуратура Кіровоградської області у судовому порядку вимагає повернути державі незаконно відчуженні землі, розташовані над Юр’ївським золоторудним родовищем, яке є стратегічно важливими для України родовищем загальнодержавного значення та одним із найперспективніших об’єктів для промислової розробки дорогоцінних металів.

Встановлено, що за рішеннями Мар’ївської сільської рад зазначені земельні ділянки загальною площею 17 га передано у власність 68 громадянам для індивідуального житлового будівництва.

Вказане суперечить вимогам ст. ст. 22, 38, 39, 122 Земельного кодексу України та ст. 58 Кодексу України про надра. Тож, на захист інтересів держави Олександрійська місцева прокуратура звернулась до суду з позовними заявами до Мар’ївської сільської ради та 68 громадян щодо повернення ділянок з неправомірного користування.

Упродовж останніх трьох років органи прокуратури у різних судових інстанціях відстоювали порушені інтереси держави у спірних правовідносинах. Незважаючи на законність та обгрунтованість позову прокурора щодо незаконності передання у власність фізичних осіб земель залягання корисних копалин загальнодержавного значення та необхідності їх повернення державі судами приймалися рішення про відмову у задоволенні цих позовів.

Прокуратура області ініціювала перед Генеральною прокуратурою України звернення до Верховного Суду України про перегляд судових рішень.

На даний час, за заявою Генеральної прокуратури України Верховним судом України в одній із справ повністю задоволено вимоги прокуратури області та відновлено інтереси держави.
Зважаючи на викладене, суд касаційної інстанції, у якому триває розгляд частини позовів, за приписами ст. 360-7 ЦПК України зобов’язаний враховувати позицію найвищої судової інстанції.

Якісний захист інтересів держави у земельній сфері залишається одним із пріоритетів прокуратури Кіровоградщини.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool