На Кіровоградщині завершується робота з формування перспективного плану розвитку області

Лютий 25, 2019 | Новини | Переглядів: 678 | Коментарі: 0

Цього тижня відбудеться засідання Ради регіонального розвитку Кіровоградської області, на якому буде розглянуто перспективний план розвитку Кіровоградщини на 2019-2021 роки. На цьому наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко на щотижневій апаратній нараді.

Посадовець нагадав, що відповідний план розробляється на виконання Указу Президента України від 6 грудня 2018 року № 412 "Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади". Його формування проводиться із залученням широкого кола громадськості, представників бізнесу і органів місцевого самоврядування та з урахуванням Стратегії розвитку Кіровоградської області на період до 2020 року. Це ґрунтовний документ, який визначатиме магістральні напрямки розвитку Кіровоградщини.

"У цілому можна зазначити, що логіка подальшого розвитку передбачає заходи щодо продовження політики децентралізації, створення умов для поліпшення якості життя у громадах", - підкреслив Сергій Коваленко та конкретизував завдання на найближчу перспективу.
Зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації зауважив, що до кінця 2019 року в Кропивницькому розпочне роботу центр надання адміністративних послуг в форматі "Прозорий офіс". Також проводитимуться роботи з ремонту, реконструкції об'єктів житлового фонду та впровадження в них енергозберігаючих заходів.

Протягом 2019-2021 років передбачається реалізація низки проектів з розбудови дорожньо-транспортної інфраструктури. Основні зусилля і ресурси, за словами посадовця, будуть зосереджені на приведенні у належний стан автодоріг загального користування державного значення: Олександрівка – Кропивницький – Миколаїв (за маршрутом Кропивницький – Миколаїв), Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (за маршрутом Кропивницький – Черкаси), Полтава – Олександрія (за маршрутом Олександрія – Кременчук) та Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя (за маршрутом Кропивницький – Кривий Ріг).

Кіровоградщина, робота, з формування перспективного плану розвитку області

Для поліпшення стану автомобільних доріг і пасажирських перевезень також передбачається реалізація 34-х проектів з реконструкції, капітального та поточного ремонтів вулиць і доріг у містах Кропивницькому, Олександрії та в 16-и районах і 7-и об'єднаних територіальних громадах.

Сергій Коваленко також повідомив, що продовжаться роботи з приведення у належний стан та модернізації закладів соціальної сфери, здійснюватиметься будівництво нових об'єктів. Особлива увага буде приділена розвитку сільської медицини із впровадженням телемедицини та розвитку екстреної медичної допомоги, оснащенню медичних закладів сучасним обладнанням. Зокрема, у 2019 році завершиться будівництво нових медичних амбулаторій в Благовіщенському, Гайворонському, Голованівському, Знам'янському, Кропивницькому, Новоукраїнському, Світловодському районах. Також на базі Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у нинішньому році заплановано створити єдину обласну диспетчерську службу. Буде придбано 5 реанімобілів та нові санітарні і легкові автомобілі.

Перспективний план міститиме і реалізацію інфраструктурних проектів, зокрема у житлово-комунальній сфері. За словами першого заступника голови облдержадміністрації, продовжаться роботи із впровадження проекту "Модернізація основних фондів та зміцнення матеріально-технічної бази ОКВП "Дніпро-Кіровоград", який реалізується у співпраці зі Світовим банком в рамках "Другого проекту розвитку міської інфраструктури".
"Звичайно, це не вичерпний перелік того, що ми запланували, - підсумував посадовець. - Про все це будемо детально вести мову під час засідання Ради регіонального розвитку області". 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool