На Кіровоградщині затримали організовану злочинну групу

Листопад 30, 2016 | Новини | Переглядів: 898 | Коментарі: 0

У результаті проведених слідчо-оперативних заходів встановлено, що учасники організованої злочинної групи, крім скоєного злочину на Кіровоградщині, причетні до 15 грабежів і розбоїв, вчинених на території Херсонської і Миколаївської областей.

У найближчий час всі троє збиралися продовжити напади на літніх людей. Нині особи затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і дають покази слідчим.

На Кіровоградщину зловмисники «навідалися» 28 листопада. Жертвою нападників стала 90-річна бабуся, мешканка одного з сіл Олександрійського району.

Виламавши двері до її хатини невідомі особи з масками на обличчях спочатку погрожували розправою, згодом – почали душити літню жінку. Розуміючи, що сил для того, аби витримати знущання майже не лишилося, потерпіла віддала незнайомцям конверт, в якому зберігала гроші, зібрані для того, аби купити паливо на опалення житла.

Забравши кошти та мобільний телефон жертви, незнайомці швидко втекли. Згодом налякана бабуся пішла до сусідів, аби попросити про допомогу.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група і поліцейські негайно взялися за пошуки кривдників жінки.
Завдяки професійним діям правоохоронців, вже за дві години усіх трьох осіб було затримано в місті Олександрія.
«Нападниками виявилися жителі Херсонщини, віком від 20 до 25 років. Один із них раніше відбував покарання за нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертю, його товариші – за крадіжки та грабежі. Під час обшуку у зловмисників вилучено речові докази: грошові кошти, маски та подрібнені рослини, зовні схожі на коноплі, мобільний телефон», - розповів начальник Олександрійського районного відділення поліції Олександр Кодак.

По даному факту розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.
З’ясувалося також, що до приїзду на Кіровоградщину, дані особи встигли скоїти півтора десятка грабежів і розбоїв на території двох інших областей. У подальшому, планували знову знаходити літніх беззахисних людей та знущаючись відбирати їх майно, але на заваді зловмисникам стали працівники поліції.

90-річна Любов Костянтинівна отримала назад раніше відібрані у неї нападниками кошти і того ж дня, врешті, розрахувалася за куплене вугілля. Зі сльозами на очах бабуся дякує поліцейським за захист та допомогу, адже тепер зимуватиме у теплій хатині.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool