На Кіровоградщині зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней

Серпень 10, 2023 | Новини | Переглядів: 1195 | Коментарі: 0

Захворіло двоє свиней віком 2 роки на території особистого підсобного господарства в селі Петрівка Компаніївської селищної ради Кропивницького району, де всього утримується 59 голів свиней. У хворих тварин були клінічні ознаки африканської чуми свиней (пригнічення, синюшність шкіри вух та підгрудка).

Згідно з результатами дослідження проб крові було виявлено збудника АЧС. Згодом одна з хворих тварина загинула.

Рішенням місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кропивницькій РДА затверджено план дій та визначено межі епізоотичного вогнища (територія особистого підсобного господарства), зону захисту радіусом 3 км (с. Петрівка та с. Павлівка Компаніївської селищної ради Кропивницького району). Також визначено зону спостереження (нагляду), до якої ввійшли такі села Кропивницького району: Сасівка, Гордіївка, Володимирівка, Першотравенка, Вишнівка, Богодарівка, Кременчувате, Червона Слобода, Бузова, Коротяк, Волошки, Лозуватка, Наглядівка, Інженерівка, Дружба, Тирлова Балка, Інгуло-Кам’янка та Лаврівка.

Відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней все свинопоголів’я, яке утримувалося в епізоотичному вогнищі, підлягає умертвінню безкровним методом. Трупи тварин, а також контаміновані матеріали, відходи та інвентар необхідно спалити, місце спалення продезінфікувати.

Наразі на в’їзді до епізоотичного вогнища встановлено карантинний пост, забезпечено цілодобове чергування. Обмежено доступ стороннього транспорту та людей на час карантину з АЧС (40 діб).

Також проводиться робота з уточнення свинопоголів'я в зонах захисту та нагляду. Сигнальних повідомлень про випадки підозри на захворювання та загибель свинопоголів’я з навколишніх населених пунктів та господарств не надходило. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool