На Кіровоградщині вже задекларували 160 мільйонів гривень

Квітень 08, 2014 | Новини | Переглядів: 871 | Коментарі: 0

За підсумком трьох місяців кампанії декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня, жителі області задекларували 160 мільйонів гривень.

Про це під час прес-конференції повідомив перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області Сергій Колотуха.
За його словами, з цієї задекларованої суми громадянам до сплати визначено 14 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. Вже фактично сплачено 4,1 млн. грн.
Також Сергій Колотуха повідомив, що з метою створення сприятливих умов для декларантів, податкові інспекції працюють у режимі подовженого робочого дня, а у вихідні та святкові дні декларації приймуть чергові працівники.
– У центрах обслуговування платників розміщено інформаційні стенди зі зразками заповнення декларацій та матеріалів на вказану тему. Також, кваліфіковані працівники завжди прийдуть на допомогу та нададуть консультації з окремих питань із заповнення декларацій. Для осіб похилого віку та громадян, які проживають у найбільш віддалених населених пунктах області, ініційовано створення спільних з органами місцевої влади робочих груп, затверджено графіки виїзду до сільських (селищних) рад, – зазначив високопосадовець.
Він також зауважив, що бланки декларації громадяни можуть отримати безкоштовно або ж роздрукувати їх з веб-порталу Міндоходів, де створено спеціальний банер «Декларуй. Україну будуй!”. У цьому банері також розміщена і відео-інструкція по заповненню декларацій. А для тих, хто хоче задекларувати свої доходи дистанційно на веб-порталі функціонує сервіс «Декларування он-лайн».
Серед декларантів цьогорічної кампанії є вже і троє мільйонерів. Про це, у свою чергу, розповіла начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксана Рева. За її словами, сукупно ними задекларовано 59,2 млн. грн. Це доходи від операцій з інвестиційними активами, доходи у вигляді дивідендів, від надання нерухомості в оренду, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна. До сплати їм визначено 1,2 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.
Загалом у Кіровоградські області свої доходи задекларували 12 902 особи. У тому числі: 12 646 – тих, хто зобов’язаний задекларувати свої доходи; 256 – з метою одержання податкової знижки.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool